måndag 28 april 2008

Veckans utmaning, KÄRLEK

Min vana trogen måste jag ju lägga in en bild på veckans utmaning (trots att många redan har sett den). Denna LO gick ovanligt lätt att göra. Jag hittade inspiration från material jag hade hemma. Ett designark med rosa maränger(som jag tänkt använda till presentpapper) och rea brads (som jag då trodde var samma sak som jungfruben och tyckte var fina...fniss) med hjärtan.
Jag hade bestämt mig för att träna mig på att få till mer fokus på bilderna i denna utmaning än tidigare. För att få till hjärtana använde jag mig av mina pepparkaks formar.

söndag 27 april 2008

Mitt första scrapinspirerade kort

Nu har jag pysslat lite annat än veckans utmaning, på FL.
Ett scrapinspirerat födelsedags kort till en släkting.
Jag började med att stämpla text och siffror. Eftersom jag inte har några siffror än fick jag göra om ett Z till en sjua och använde ett O till en nolla.
Jag blev glatt överraskad över hur fint tryck jag fick med "Hjärtliga gratulationer" -stämpeln jag köpt från StämpelBoden då jag är van vid att alltid får en massa spilfärg runt text och bilder som förstör trycken.
Hittade en beigefärgad spets i mina gömmor som inspirerade mig att åldra pappret runt text och siffror. De vita blommorna fick strasstenar i mitten (som tyvärr inte syns så bra på bilden).

onsdag 23 april 2008

Veckans utmaning

I denna utmaning fick vi använda oss av 2-3 bilder och motivet fick inte vara djur eller människor. Jag hade först tänkt hoppa över veckans utmaning då min värk i örat bara blivit värre men efter att jag fått penicillin och värken äntligen gett med sig blev jag sugen att göra ett försöka ändå.
Fotatde lite ute i vår trädgård, trots duggregnet och allt ogräs som frodas, där av titeln på min LO. Men när det var dags att göra bokstäver och testa ut olika idéer satte sig mina döttrar på tvären värren än vanlig och mamma fick inte en minut egentid att ens börja försöka skapa så jag fick vänta till maken kom hem och avlöste mig. Så med ca 2 timmar kvar innan den skulle vara inlämnad satte jag mig till att rita av bokstäver och klippte ut samt klura på blommor mm.
Det blev så stressigt att jag inte hann skriva något i min journalings ruta. Är inte helt nöjd med mitt bidrag men envis som jag är ville jag inte hoppa av när jag nu hade jobbat så hårt med att få till en LO. Trots allt fick jag träna mig på att göra bokstäver och så har jag i efterhand sett hur jag kunde ha gjort i stället. Man lär sig något nytt för varje försök.

torsdag 17 april 2008

Mina gamla alster


Innan jag fick barn var skapandet en viktigt del av mitt liv. Jag gjorde mest saker till behov men provade även på att måla krukor och dekorera dem med cenitlerfirgurer.
Men sen blev jag mamma och sedan dess har varken tiden eller orken räckt till för mitt eget skapande. Där imot har jag och barnen ökat på vårt pysslande i takt med att de blivit äldre men det är inte riktigt samma sak som att själv pyssla och skapa.
Jag hittade en tråd inne på FL (Familje Liv) där man gör utmaningar i Scrapbooking. Och genom att utmana mig själv att göra dessa utmaningar har jag hittat något som bara är mitt, igen, och jag har fått en morot att skapa för min egen skull och inte för barnen.

Mitt bidrag till utmaningen, VÄNNER

En verklig utmaning för mig eftersom jag hade ont (p g a vätska bakom trumhinnan) vilket gjorde det extra jobbigt att försöka hitta inspirationen och skapar glädje, men envis som jag är gav jag inte upp trots att jag vissa stunder var nära.
Kan inte säga att det är en av mina bästa LOs jag gjort men den är okej

lördag 5 april 2008

MItt bidrag till hjälte utmaningen


Eftersom jag p g a ett slav inte fick iväg mitt bidrag till utmaningen, Hjältar tänkte jag lägga ut det här i min blogg. Det var en svår utmaning speciellt när jag upptäckte att de mönstrade pappren jag köpt INTE var i den färgen jag tänkt mig när jag köpt blommor mm. Men envis som jag är satt jag uppe till mitt i natten och fick ihop en LO av det jag hade.