söndag 25 maj 2008

Mitt morsdag kort

Idag har jag äntligen gjort klart mitt morsdag kort. Jag tog fram min verktygslåda med cenitlera tidigare i veckan och gjorde flickan, stjälken och "mitt-i-blomman-saken. Jag har inte gjort figurer i cenitlera sedan innan jag blev gravid med äldsta flickan så jag kände mig väldigt ringrostig men det var kul att få skapa med händerna igen.
Jag använde min "en blomma...." stämpel och med en hel del knåpande fick jag även ut ordet MAMMA ur ordet BLOMMA.
En närbild på lerfiguren.
Om en stund ska min mamma få sitt kort. Då får jag se om hon tycker om det.
(hon har fått fira sin morsdag med att passa sina barnbarn)

Utmaningen som inte blev av


Utmaningen var att göra en LO om varför man började med Scrapbooking. Först tyckte jag att det var en hopplös uppgift för vad skulle jag använda för bilder till det?? Men så kom jag på att jag kunde fotografera av fotoalbumet jag köpt till barnens alla bilder. Och för att visa alla frågor och funderingar jag hade fick det bli en fundersam bild på mig...eller i alla fall en bit av mig själv.
Rubriken blev FRÅGOR för det var det jag ställde inne på FL och halkade in på en scrapsida.
Mina funderingar rörde sig om vilken sorts papper man skulle använda så ett par rutor mönstrat papper fick symbolisera det.
Idén blev klar veckan som utmaningen låg ute men ingen hade tid att göra den och då lades även min LO på is för att idag göras klar (när jag hade barnvakt och slapp bli störd hela tiden)

onsdag 14 maj 2008

Det är tomt

Nu finns hon inte mer. Livet känns så tomt utan henne. Väntar på att få se henne komma gående över gräset med den lurviga svansen högt över huvudet. Men hon kommer aldrig mer för nu är hon borta.

Det blev ett kort

" Man tager vad man haver" (känt citat tror jag) och vips så har man ett födelsedags kort. Grundkortet är ljusgrönt men det är svårt att se på bilden.
Kom på att jag hade både Canson kartong och Tilda papper, från Panduro, som jag köpt för ett år sedan när jag fick en idé att göra egna kort med barnen (men det har inte blivit av ännu...fniss). Min nya text stämpel från Inky-Wings kom väl till pass och lite nyinköpta blommor som jag satte strasstenar i. Blom bandet är från Panduro.

tisdag 13 maj 2008

Mina första Tilda stämplar

Jag blev så sugen att prova mina stämplar trots att jag färgen jag tänkt måla dem med inte kom i beställningen. Tyvärr passade inte mitt akrylblock stämplarna så jag inproviserade med ett CD-fodral som tyvärr inte gav ett tillräckligt stöd för att få ett perfekt tryck (därför fattas det bokstäver i prinsesstrycket)
Prinsess stämpeln målade jag med barnens vattenfärg men det blev inte så bra. Så Tilda med hjärtan-stämpeln färglade jag med barnens färgpennor (blyertspennor med färg) och det blev lite bättre. Helt okej för ett första försök med det jag hade hemma. Nu längtar jag till att få prova distress ink stämpeldyne färgen på mina stämplar.