söndag 27 juli 2008

Köket är lekbart

För alla er som är nyfikna på hur kaklet och köket blev när det är klart kommer här resultatet. Så här såg det ut när hyllan och diskbänken kommit på plats.
Och så här ser det ut när leksakerna kommmit på plats. Köket är inte riktigt klart än för det ska sättas upp en lampa och så kom jag på att jag kan göra som Ernst (på Sommartorpet) och sy en "gardin" och sätta under diskbänken så att röran vi har under till inte syns. Men nu är köket lekbart och tjejerna har redan invigt sitt nya kök.

onsdag 23 juli 2008

Ett blivande "kök"

Tack vare mina barn får jag en chans att göra det är som jag själv drömde om att ha som barn - ett "kök" att leka i. Så här såg hörnan ut innan jag började. Min idè: Att måla rutor som ska föreställa kakel och sen dekorera dem med stämplade blommor.
Sen till det tråkigaste jobbet: Att sätta upp maskeringstejp (ett himla pill att få tejpen att sitta rakt) och måla alla rutkanter vita för att förhindra att den andra färgen att krypa innanför.
Sen svampade jag med samma rosa färg som jag använde till bokstäverna. (hade ingen pensel så därför fick en vit/gul kökssvamp duga som pensel)
Nyfiken på hur det såg ut när tejpen drogs bort?? Då får du hålla utkik efter en uppdatering i bloggen för det visar jag inte förrän jag är klar med köket.

lördag 19 juli 2008

Jag har stämplat en vägg

Nu har jag stämplat igen fast inte för att göra kort utan för att dekorerar tjejernas vägg i nya sovrummet. Bokstäver och några andra figurer inhandlades men hu vad svårt det var att få till ett bra tryck på en vävad vägg som inte är slät. Så när jag väl hade tryckt alla bokstäver var det bara att sätta sig och fylla i alla missar med pensel.
Så här blev bokstäverna när jag bara stämplat upp dem. Satte ett hjära mellan varje alfabet.

Ovanför alfabeten (som jag stämplat lite upp och ner för att få en barnslig känsla) stämplade jag prinsesskronor. De var inte alls lätta att arbeta med på det ojämna underlaget så mina första försök fick jag måla över då stämplen kasade och blev konstig. Men efter ett par stämplade kronor lärde man sig att få ett ganska hyfsat tryck som fick fyllas i med pensel där det inte tagit på väggen.
Äldsta dottern är i alla fall nöjd med sitt blivande rum för enligt henne får hon och lilla syster ett mycket finare rum än mig och pappa och då får man vara glad över resultatet även om jag inte är helt nöjd med alla vågade kanter på bokstäver och kronor men det får man ta när väggen är bubblig.

fredag 11 juli 2008

Födelsedags kort igen

Jag skulle göra ett födelsedagskort till min bror. Köpte ett designpapper med glitter på för min ide var att klippa ut siffrorna i pappret och att även dekorera kortet med pappret.
När jag klippt ut sifforna så ville jag testa och sätta lite mer glitter runt kanterna på sifforna för att få lite mer liv i dem. Fram med barnens glitterlim och dutta på. Glömsk som jag är glömde jag bort att sifforna var kladdiga och la ovansidan på kortet mot dessa när jag jobbade inuti och då fick jag en en ring av guld glitter på framsidan. Testade att göra en swirl (tror jag det heter) för att dölja ringen men den blev inte så bra så jag fick fixa till den lite och det slutatde med en massa glittande kringelkrokar.
Hade mitt misstag inte hänt hade kortet bara fått en guldkant.


På insidan gjode jag en ficka att stoppa pengen i och så blev det en tag till GRATTIS:et. Eftersom jag inte gillar mina egna "kråkfötter" har jag införskaffat en text stämpel.


Kom på att en komis till mig fyllde år i torsdags så det blev ett snabbt grattiskort gjort till henne också.
Fick äntligen prova på mina Penny Black stämplar (med katter på förståss). Hittade ett dubbelsidigt designark men blommor på och dekorerade med ett par blommor och rosa brads.
Fick använda mina egna "kråkfötter" för jag har ingen text stämpel som passar ett försent grattis men för en gång skull blev jag faktiskt nöjd med textningen.




onsdag 9 juli 2008

En digital LO


Nu är det länge sedan jag satt och pysslade. Den mesta tiden går till renovering av rum och förra veckan tappade vi lusten att tillbringa hela vår semester med att renovera så nu har det hela stått still i flera dagar. Min frustrering över att inte få skapa var större än jag trodde för igår när jag var ute på nätet och tittade i andras bloggar mm så blev jag så sugen på att göra något själv men jag har ingen bra plats och sitta på så hur det än kliar i fingrarna så funkar det inte att göra något bra i verkliga livet.
Idag satte jag mig för att testa en verssion av Photoshop som jag "lånar" via nätet från Adobe.
In och gjorde lite olika papper och ett tu tre blev det en LO om vår nya katt.
Men jag tror inte att jag kommer att fastna för digital scraping eller vad det heter för jag ÄLSKAR att ta och fingra på mina pysselmatrial men lite kul var det ändå.

Utmaning

Jag har blivit utmandad av Millami (på Familje liv):
(oj så kul men vem ska jag kunna utmana??)

Fem saker som finns på min Att göra-lista idag:
1. Göra ett födelsedags kort till min bror
2. Åka och handla färg till barnens rum
3. Surfa runt i olika scrapaffärer på nätet (är sugen på att handla men ska inte)
4. Kolla mina mail
5. Komma i säng tidigt (vilket är svårt när man har semester)

Vad gjorde du för 10 år sedan:
För 10 år sedan arbetade jag, på en förskola så jag gissar att jag hade semester i juli det året. Jag var singel och på gränsen till min utbrändhet fast det visste jag inte då.

Ställen jag bott på:
Veberöd
Eslöv
Staffanstorp
(orter i Skåne, Sverige om någon undrar)

Fem saker jag skulle göra om jag var biljonär:
1. Köpa ett större hus med ett pysslerum till mig och tjejerna
2. Sätta pengarna i något som ge en bra avkastning typ en lön att leva på.
3. Sätta undan pengar till barnen så att de har pengar när de blir stora.
4. Semester resa till Italien (är så nyfiken på att äta "riktig" pizza och pasta)
5. Förverkliga min dröm att kunna ha mitt skapande som mitt jobb


Jag utmanar i min tur nu...ingen för jag vet inte vem jag ska skicka det vidare till
(sorry!)