onsdag 20 augusti 2008

En katt av en träklämma

Den här klämman köpte jag på en marknad i somras. Eftersom den såg ut som en katt tänkte jag måla den som en katt men efter att ha läst Lindas utmaning för Bloggpartyts augustiutmaning, i Knorrigt (Lindas) blogg, bestämmde jag mig för att göra katten på ett lite annorlunda sätt.
Jag har sett Linda/Knorrits alster på Stämpelstudions blogg och blivit inspirerad av hennes "man tar vad man har" när man pysslar. Så jag började fundera på vad jag hade hemma som kunde "bli" en katts olika delar.

Det här är var jag har använt mig av: en stor möbeltass, en rosa hjärtpärla, svart ståltråd, snurriga-ögon, brunt organsaband och en bjälra som satt på påskharen i choklad vi köpte i påskas.
Efter lite tillklippning av möbel tassen blev det både tassar, nos och öron"ludd". Ståltråd blev till morhår och pärlan till nos. Bandet ett halsband med en bjälra. Och vips så var det en katt.

söndag 17 augusti 2008

Mitt första hängla kort

Nu har jag äntligen använt en av mina hängel stämplar på ett födelsedags kort. Med alla rätta tillbehör som jag samlat på mig under vår och sommar är det ju riktigt lätt att få till ett hyfsat kort (ler).


Ett presentkort fick jag också till

fredag 8 augusti 2008

Pirat kort


Ännu ett födelsedagskort. Denna gång till en 5-årig kille.
Stämpelmotiven har jag färglagt med aqvarell pennor som förvånade mig. Jag tyckte färgen såg tråkig ut när jag bara målat med pennan men wow va färgen blev fin efter att man måla med vatten och det var lätt att få ett fint resultat. (tackar alla som berättat att de använder aqva-pennor för att ni fick mig att bli nyfiken nog att själv testa sådana)Kortets insida