tisdag 30 september 2008

Halv års Tävling

Den 30 september är det ett halvår sedan jag startade min blogg och det tänkte jag fira genom att ha en tävling.

Eftersom jag är lite busig av mig tänkte jag att utmana både kort och LO makare att göra något smått galet nämligen att skapa på HALVA ytan de är vana vid.

Det här vill jag att ni gör:
LO-makare: Gör en LO i måtten 15x15 cm. LO:n måste ha minst ett foto och med foto menar jag antingen en förminskad bild eller en bit utklippt ur ett foto.
Fritt val av färg och dekorationer
Kortmakare: Gör ett kort i måtten 7.5x7.5 cm. Kortet måste ha minst ett stämpelmotiv. Fritt val av färg och dekorationer

Du kan tävla i en av kategorierna eller i båda det är fritt fram.

När du gjort ditt bidrag vill jag att du lägger upp en bild (på bidraget) i din blogg eller på galleriet på FL och sen skriver du en kommentar i detta inlägget med en länk till ditt tävlingsbidrag. OBS! för att vi alla ska se att ni utmanat er själva så vill jag att ni fotar bidraget bredvid en linjal eller måttband eller vad ni nu har (som jag gjort med mitt kort).

Jag och mina barn kommer att utse en vinnare i LO-klassen och en vinnare KORT-klassen och vinnarna kommer att få hem ett brev med div. dekorationssaker.
Tävlingen pågår till den 7 oktober. (då måste ditt bidrag vara insatt i blogg eller galleri och kommentar lämnad här)
Lycka till!


PS: P g a att så att jag skrev fel datum när jag la in tävlingen har jag nu förlängt den med ett par dagar Ds:

lördag 27 september 2008

Julafton redan??

Man skulle kunna tro att det var julafton hemma hos oss idag för våra två döttrar stutsade runt i vardagsrummet av glädje när varorna jag beställt hos Panduro packades upp (mamma fick ju hålla sig lite lugnare men nog pirrade i min mage med när jag såg allt fint jag beställt inför julpysslandet och allt jag fyndat på rean. Nu ska här pysslas!

tisdag 23 september 2008

Kort utmaning inne på FL

Detta kortet gjorde jag till en utmaning inne på FL (Familje liv).
Vi skulle skapa ett kort med detta på:
Minst 4 olika papper varav 2 mönstrade
1 figurstämpel..(hängel, båt, träd eller vad man nu har)
En text (stämplad eller handskriven spelar ingen roll)
Tänk höst och kärlek

fredag 19 september 2008

Utmaning tema höst på FL

Utmaningen var att göra en LO med höstfärger och för mig är GUL och RÖTT höst så jag började fundera på hur jag skulle få till en LO med de färgerna.
Under sommaren har jag suttit och tittat på andras LO:s och då blev jag sugen på att dels testa att scrappa i 30,5x30,5 formatet samt göra en LO med remsor så det blev idén till denna LO:n. Hittade en bild på vår ena katt som smyger i gräset som jag bara älskar (fast jag vet att katten är svår att se) och den gjorde jag om till svart/vitt för att jag tyckte att det är det enda som passar till de färgerna jag valt på min LO. En enda blomma i rött med en glittersten i samt tre blingstenar vid fotot blev de enda dekortionerna jag valde att sätta på LO:n. Bokstäverna är från Basic Gray serien men jag minns inte vad de heter.

söndag 14 september 2008

Ett julkort till Magdas scrapfeber

När jag var inne på Magdas scrapfeber och tittade vad de hade för utmaningar blev jag sugen på att göra deras kortutmaning som gick ut på att göra ett julkort i gammaldags stil.
Till bokstäver har jag använd träbokstäver som jag målat med allmogefärg. Brun under och vitt över för att kunna slippa bort färg och få en gammal look.
Hängel stämpelmotivet är målat med Promarks pennorna jag köpte för ett tag sedan. Jag har slipat kanterna på designpappren med sandpapper för att ge dem med en sliten gammal känsla och så hittade jag ett rött organsaband i min samling.

torsdag 11 september 2008

Ett kort till

Passade på att göra ytterligare ett kort när jag gjorde mitt tack-kort men för att ha något att uppdatera min blogg med sparade jag lite på det för att visa det nu.

måndag 8 september 2008

Shopping

Jag var inte på mässan i Göteborg. Istället gjorde jag lite shopping här hemma i Skåne i de affärer som dagen till ära (eftersom det var Quic Kutz-dagen) hade lite egna jippon och erbjudanden. Mitt första stopp var på Pema: Här köpte jag ett alfabet (till ett bra rabatterat pris). Jag skulle ha köpt en Shapecutter (för jag har köpt mallar till den) med de hade bara en hel sats så det blev en sån istället. Blommor, fluid chalk och lite annat småplock blev det också samt en stor pack CS-papper.
Nästa stopp på min shopping tur var Scrapaddicted. Här köpte jag b la ProMarkes för att testa dem och lite annat som jag tyckte jag behövde.

söndag 7 september 2008

TACKar på nytt

Nu har jag gått och retat mig på TACK kortet jag satt in i min blogg för några dagar sedan. Jag var allt annat än nöjd med hur det såg ut så idag satte jag mig och pysslade ihop ett nytt kort (mer i min egen smak) och repeterar det jag ville säga förra gången:
Ett STORT tack för alla uppmuntrande kommentarer jag fått i min blogg.
Det är alltid kul att få lite respons på det man gör.