torsdag 30 oktober 2008

Trevlig Halloween

I morgon skulle vi har gått på fest till några vänner och det var meningen att detta kort (som jag gjorde till InkyWinks helgcrop) skulle ha hängt med då till värdinnan men eftersom vi nu lyckats bli sjuka hela familjen och inte kan gå på någon fest tänkte jag ändå piffa till min blogg lite så här i Halloween tider och visa hur jag tänkt att kortet skulle sett ut när det var klart.
Närbild på kortet

Och så hittade jag detta på baksidan. Hade ju glömt att jag piffade till kortet på den sidan också.
Innan jag önskar er alla en trevlig Halloween vill jag tipsa om att min fotoblogg är uppdaterad med lite nya bilder. (bild att klicka på för att komma dit hittar du i listen till höger)
Trevlig Halloween

tisdag 21 oktober 2008

Flaskkort till min kortutmaning på FL

När jag vann kortutmaningen i kortmakarnas tråd inne på FL var det min tur att komma på en utmaning och eftersom jag länge gått och funderat på att göra flaskkort fick min utmaning bli att skapa ett avlångt kort. Kortmakarna fick välja mellan att skapa ett bokmärke, flakkort, tag eller vanligt kort. Ville utmana kortmakarna att skapa utan stämpelmotiv så det fick de inte använda endast text och sifrror var tillåtet på korten och så ville jag att de skulle använda fantasin lite och komma på minst en dekoration som var av icke-scrap material. Här kommer mitt bidrag till utmaningen, ett flaskkort till fars dag. Jag har piffat till mitt kort lite sedan jag fotade av det till utamaningen för jag kom på efter att ha tittat på det ett par dagar att en tydligare slipsknut hade varit snyggare. Sen ville jag visa hur jag hade tänkt att kortet skulle användas på fars dag. Vi brukar köpa lite lotter till våra pappor och min egenhändiga slipsnål, gjord av två hårklämmor i guld och en liten kedja funkade bra som lottklämma bak på kortet och så ska far ha något gott till maten.
En närbild på slipsnålen och blomma, som fått 3D-lack och glitter på sig och en prickigt brad i mitten.

måndag 20 oktober 2008

Min egna LO utmaning på FL

Som vinst när man vinner en utmaning på FL får man själv komma på nästa utmaning och min utmaning var följande:
Få fram känslan av rörelse i din LO, 2-3 foton och använd en färg som finns i foto på mönsterpapper och dekorationer.
Fotona är ifrån i våras då döttrarna blåste maskrosbollar (blåsblommor). Ville att min LO fick känslan av en blåsboll så därför gjorde jag en ring av dekorationspappret och satte fast band (som fröna på maskrosblommorna). Tyvärr klistrade jag fast mönsterpappret och fotona innan jag satte dit bokstäverna annars hade jag satt ringen högre upp på pappret och hade kunnat fortsätta med banden runt hela ringen. Men av denna miss lärde jag mig hur jag ska göra nästa gång jag gör en liknade LO.

lördag 18 oktober 2008

Kort av spillbitar

Jag måste erkänna att detta var ett av de roligare korten att göra för det fanns inga krav bara 100% nöje. Jag använde alla spillbitar efter LO och kort jag gjorde i den vevan och fyllde på med smått och gott ifrån mina dekorations lådor. Jag har även återanvänt stämpeltrycket "KOrt till dig" som jag tryckte upp till mitt mini-kort. (eftersom jag oftast stämplar upp ett par motiv extra vid varje tillfälle)

torsdag 16 oktober 2008

Tävlingbidag till InkyWinks helgcrop

I helgen satt jag och skapade kort till InkyWinks helgcrop (2-12 okt. -08) Jag fick ihop 5 bidrag. Tekninkutmaingen: Du skulle ha gjord dessa saker på ditt kort: 1: Chalkat kanter (alla behövs inte - men det skall synas tydligt att du gjort det någonstans!) 2: Rivit kanter ( alla behövs inte - men det skall synas tydligt att du gjort det någon stans!) 3: Stämplat eget bakgrundspapper. (mönsterpapper är tillåtet men skall inte vara i fokus) 4: Stämplat på någon eller några av dina dekorationer 5: Satt fast något med häftklamrar (häftapparat - valfri sort)
Följ färgen: Gör ett kort i bara EN enda färg! Olika nyanser av samma färg får användas och VITT + SVART är tillåtet. ALLT på kortet skall följa färgen.

Begränsat skapande: Skapa ett kort med endast ett begränsat antal saker, nämligen följande: Max 2 olika sorters papper Max 2 olika stämplar Max 2 olika dekorationer (2 blommor = 2, 1 blomma och en bling = 2 osv. ) Max 2 olika sorters band
World Card Making Day: Skapa ett kort - valfritt utseende. Inga begränsningar ang. material eller tema mm.
Höst kort: Skapa ett höstkort. Höstiga motiv, höstiga färger och höstiga dekorationer

Min dotter på 5 år gillar också att skapa kort och när hon fick veta att gammal som ung fick vara med och göra kort till tävlingen ville hos självklart också göra egna bidrag. Här är hennes World Card Making Day-kort.

Dotterns bergänsat skapapande kort
Och till sist dotterns kort till skaparutmaningen. Här skulle man minst ha tre stämplar, band och en dekoration du gjort själv.

tisdag 14 oktober 2008

Ett beställnings kort

Detta kort är gjort till en kollega på min makes jobb som skulle sluta. Eftersom de jobbar på Lantmännen blev min inspiration skörd och lantbruk. Hade turen att ha en ko stämpel från InkyWinks hemma.
Tänker inte visa insidan men där har jag satt bilder på alla hennes arbetskollegor som ett minne.

måndag 13 oktober 2008

Dags för lite uppdatering

Nu när tävlingen är avslutad kan jag sätta in allt det där jag skapat under tiden
Först blir det UTMANINGAR PÅ FL
LO utmaning av Sessan. Göra en BOM (Boken Om Mig)-LO med något om mig eller som rör mig på bokstaven A.
Kort-utmaning av Hoppetossan. Att göra insidan av ett kort till någon som du ville göra glad eller pigga upp...tänk med hjärtat.
Till min förvåning vann jag båda utmaingarna (får nog hålla mig borta för naturliga färger om jag vill undvika att vinna något mer...LER)

fredag 10 oktober 2008

Och vinnarna är....

Ja då var det dags att presentera vinnarna i min halvårs tävling men först vill jag säga TACK till alla som var med och att ni alla gjorde jättefina kort och LO:s.
Jag och döttrarna har nu gjort det svåra valet, vilka av alla dessa fina bidrag skulle vinna och vinnarna är...

För sin mini-LO: Coursell
För sitt mini-Kort: Malin pysslar

GRATTIS till er båda.

Vill ni se de vinnande bidragen så finns det länkar i förra inlägget till alla bidragen (utom 2008Pyrets som inte fungerade att länka till).

torsdag 9 oktober 2008

Min mini-LO

Nu har jag också gjort en mini-LO och det var inte så lätt som jag trodde fast jag är van att jobba i det förmatet när jag gör kort. (ler)

Eftersom det inte gick att länka i kommentarena tänke jag lägga in länkar här så att ni som inte sett alla fina bidrag till min halvårs tävling får en chans att se dem innan jag presenterar vinnarna i morgon.

Mini-LO bidragen:

Coursell: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYk84y2s_1XxVba2hRtZIWZIGi1vjD-q2n2hSrMHyBdQojsBL3zVMgLEerWFiES8BYkSsXdDVglgm_HoeGgiydGQgqkJdV3BAopu5cyXaKIrP49lPt9TuVvb1uMfRnLVKszzJXaxDaKMw/s1600-h/new212008_1002_111442AA.jpg

Mysanpysan: http://1.bp.blogspot.com/_ulGX0Jhr9Ik/SOndYutPpuI/AAAAAAAAAd0/phN0WlmciJ4/s1600-h/CIMG2936_redigerad-1.jpg

Mini-Kort bidragen:

Coursell: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEib_0N80rB63c8Iz07mOGNgF83ewzMeJNq78fFYj77jpRpsEoUmYukadKs6UTFCEfTORJHm93H-HWF_lCDLY-8AE9VMP3kcvOYWK0V_EalcxWNKAwN7TzvLrki5P3RY3vxOkCzyeCMEEjk/s1600-h/new212008_1001_085511AA.jpg

Nanna 76: http://johannabergstrom.blogg.se/2008/october/jaa-hittade-min-kamera.html#trackback

Sessan: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4RECfZj12KrkDXRRdKprO4PZiCNACff57HJWHJts2fv1teVQ9PlmD45j7sVNs7mLyk0I0rV2d62TFHG_83LBJUIxW2TMeTughCaW9fhWmpDc99xS7PKuQdN4yutVNxg8AHQ7mSoGeainr/s1600-h/0009.JPG

Mysanpysan: http://2.bp.blogspot.com/_ulGX0Jhr9Ik/SOj4buXBWaI/AAAAAAAAAdk/guMo1T1z-1M/s1600-h/CIMG2930_redigerad-1.jpg

Malin pysslar: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggGSXx-xPsDFZGiP6cREaDB6H4cjcos99Vrz1nsfwl603zztjcx67wRsb4i6LKPm_f8gadaABzTNMPg8Sjho8zgGGRFqLjuAPDzp8TKFdG5vkGAVHRuqxyiaDrwBmF0zzCXfvmnAQsUHc/s1600-h/IMG_5495.jpg

Decdia: http://decdia.blogg.se/2008/october/tavlingsbidrag.html#trackback

2008Pyret: http://viktoriahelena.blogg.se/114012/entries/article/11741186/#

(Tyvärr gick det inte att länka till 2008Pyrets bidrag...not found står det bara)

Någon gång under fredag förmiddag kommer jag att presentera vinnarna...så håll utkik.