söndag 30 november 2008

Nu blir det jul för hela slanten

Idag fick vi lite jul-igt i huset. Tog fram min jul kruka ,som jag gjorde för snart 10 år sedan, och satte i fönstret så nu får hon sitta där och titta min lilla julängel.
Från och med idag och lite då och då kommer jag att uppdatera i min julblogg (klickbar bild finns i list till höger) men det blir inte så flitigt som jag först tänkt för nu har vi ju åkt på en förkylning igen och vem vet hur länge denna varar (suck!)

onsdag 26 november 2008

Stämpelmotiv på en T-shirt

Inspirerad av TildaViola när hon stämplade på tyg tog jag mig i kragen och plockade fram mina stämpeldynor (VersaCraft, som man kan ha på tyg) och de vita t-shirts som jag köpt för att göra egenhändigt stämplade tröjor till mina döttrar.
Först stämplade jag med svart färg. Strykte motivet, för att fixera färgen innan jag färglade med platta, avklipta penslar. Detta för att få en hårdare borst att dutta in färgen med. Mitt tips: Prova på något gammalt plagg innan ni gör de riktiga tröjorna så lär ni er hur ni snyggast får till infärgningen. Så här ser alven med hjärta (köpt på Stämpelboden där även text-stämpeln kommer ifrån) ut när hon fått färg.

Och så här ser tröjan ut när det sitter på en nöjd dotter som fått en cool "ängel-prinsess" tröja

tisdag 25 november 2008

Fars Dag presenter

Nu kan jag även sätta in mina FARS DAG presenter i bloggen. Kom på när jag gjort fars dag kortet att det avslöjade mitt kalsong-bidrag till Stämpelbodens jultävling lite för mycket så jag har medvetet väntat med att sätta in det i min blogg.
Men nu kan jag visa upp både det och kalsongerna.
Jag tog min idé till slips-flaskkortet och gjorde om det lite så det skulle passa till det maken önskade sig i farsdag present (raklödder). Istället för ett stort hål gjorde jag bara ett litet där jag satte fast ett matchande siden band (stack in bandet dubbelt genom hålet och drog ändarna genom öglan). Den här gången fick bandet bli båda slipsknut och "bandet runt halsen" och kortet kan knytas fast där man vill ha det.

Iden till kalsongerna fick jag när jag satt och klurade på vad jag kunde göra för bidrag till Stämpelbodens jultävling. Eftersom jag redan hade stämpeldynor för tyg hemma och med lite inspiration från TildaViola(som också stämplat på tyg) föddes idén om att piffa till ett par kalsonger. Text och mun stämplarna hittade jag hos Stämpelboden.

En närbild av kalsongen

lördag 22 november 2008

Julklapp till mina katter

Nu har de visat resultatet i Stämpelbodens jultävling, etapp 1 så nu kan jag äntligen lägga in mina alster som jag skapade till den tävlingen för dröm om min förvåning när båda mina bidrag tagit sig till topp 5. Och inte blev det sämre när min altade tonfiskburk gick och vann (ler från öra till öra). Att det just blev en tonfiskburk till katterna beror på att jag hade en katt-stämpel hemma. Det tog ett tag innan jag kom på hur jag skulle dekorera burken för jag hittade inget som jag tyckte passade tills jag kom på att jag hade ett jul-text papper (från Panduro) hemma från förra årets julkorts tillverkning. Började med att täcka burken med ett vitt papper (i mitt fall albumblad). Klippte till text-pappret i rätt bredd och rev kanterna som jag sen chalkade med fluied chalk.
Band ett natursnöre runt burken och piffade till det med lite röd pärlfloss. Fisk skelettet har jag själv gjort i cenit lera (som jag letade fram i från mina gamla pyssel lådor)
Stämpel är Vildas sovande katt som jag färglagt med både distress ink och Faber Castel aquallpenna.
Gjorde en egen tag som jag färglade med fluid chalk samt chalkade kanterna på. Hjärtat är även det en stämpel från Stämpelboden (fyllt hjärta litet). Ritade små stygn med en svart penna och så fick även tagen en sovande katt (eftersom vi har två kissar här hemma)
Ps: Kan tillägga att katternas julklapp numera är snyggt inslagen i cellofan plast trots att yngsta dottern inte tycker att det är en julklapp, eftersom man ser vad det är i den Ds:

fredag 21 november 2008

Ännu ett flaskkort

Jag har använt samma dekoration (målad träbock, se förra flaskkortet för detaljer) och samma GOD JUL-stämpel från Stämpelboden på detta flaskkort men denna gången ville jag att kortet skulle gå i traditionell jule-stil.

måndag 17 november 2008

Ett juligt flaskkort

Jag tycker att flask kort är en kul idé. Att pynta flaskor som man ska ge bort med ett fint kort istället för att ge ett kort vid sidan av.
Här kommer ett, av de flask kort jag ska göra och ha på lager i jul för vem vet om man plötsligt blir inbjuden på en pysselkväll eller varför inte ge en piffad vinflaska till svärfar som ändå är så svår att komma på vad man ska köpa till i julklapp.

Till bas har jag använt ett mönster papper som heter, En Fuego-Red Hot Rhythms. Jag tyckter om den brun mönstrade sidan för den ger en modern julkänsla. Jag har använt den andra sidan (baksidan i mina ögon) och satt bakom julbocken men det var för lite mönster i pappret tyckte jag så jag ritade dit lite fler ringar med en vit sakura penna. Röd punchiella för att ytterliga få till en modern jul känsla och ett par små pärlor, på slutet av kortet.
Julbocken har jag fyndat på Panduros rean och den är målad med brun Allmogefärg. Sen har jag "spritsat" med 3D tygfärg (Glossy touch, också köpt på Panduro) Text stämplen kommer från Stämpelboden. Jag har fyllt i konturerna med den via sakura pennan.
För att sätta fast mitt kort har jag gjort hål i kortet och trätt igenom natursnöre. Satt ytterligare ett hål bredvid, hålet för natursnöret och knöt en rosett med brunt och rött organsa band.

onsdag 12 november 2008

Ni gör mig så glad...

...med alla era fina kommentarer, ni lämnar här i bloggen. Tack för alla värmande ord.
Just nu har jag inte så mycket att visa för jag har mest pysslat med saker till Stämpelbodens Jultävling som jag inte får visa än men jag har uppdaterat min Fotoblogg med lite nya foton.

söndag 9 november 2008

Lite höst mitt i julen

Idag såg jag att Höstkorts tävlingen inne på InkyWings var avgjord så nu kan jag sätta in det kort jag gjorde till tävlingen. Fast det känns lite konstigt att få in ett höstkort bland alla julkorten (fniss)
Baksidan på kortet fick också lite prydnad

tisdag 4 november 2008

Ett julkort till FLs utmaning

Hade egentligen inte tänkt göra något kort till utmaningen denna gången för jag känner att det är dags att ställa om hjärnan till JULPYSSEL men kom jag på att jag kunde ju göra ett julkort till utmaningen och då slog jag ju "två flugor med en smäl".
Decdias kortutmaning var att vi skulle ha minst 3 stämplar och en skulle användas minst 2 gånger. Sen skulle vi ha med 5 olika färger (på papper, stämpeltryck och dekorationer) svart och vitt räknades inte som färg.

På detta kort har jag använt tomtestämplar från Panduro. En julgranskule-stämpel som jag fick när jag beställde stämplar från Kortmakaren. Text stämpeln, (god jul) kommer ifrån Slöjd detaler. Det rutiga papper har jag också köpt på Slöjd detaljer för läänge sedan (är tyvärr slut såg jag då jag ville ha mer). Granris utstansat av Ferm-stans och guld prickar av glitterlim. Rosett av rutigt band. Text-rutan är chalkad med chestnut roan fluid chalk. Julgranskulan är "målad" med blått och guld glitterlim och satt på 3D kuddar för att få rätta känslan och så fick den hänga i en guldtråd (som jag hittade i mitt syskrin)

måndag 3 november 2008

En glad överraskning

Jag har fortfarande inte fattat det men denna kom i ett mail till mig...va?
Fick gå in och kolla i deras blogg för att förstå att det var sant - mitt tomte&katt kort (se inlägg nedanför) har vunnit i deras blogg-jakt. (e pirrigt glad i hela kroppen...jaaa!)
Titta gärna in i deras blogg och häng med i blogg-jakten och jultävlingen du med.
http://www.stampelbodens.blogg.se/

lördag 1 november 2008

Julkort med Stämpelbodens stämplar

Efter att ha haft påhälsning av Stämpebodens DT ett par gånger i min blogg fick jag ju ta och köpa lite stämlpar och göra ett kort till deras Bloggjakt. Och eftersom jag älskar både tomtar och katter köpte jag en tomte som tittar fram bakom ett träd-stämpel och Vildas goa katt som sover-stämpel.
Jag hade en idé om att tomten skulle titta in genom ett fönster och att katten skulle ligga där och inne och sova. Efter att ha sett någon annan använda laminatplast till en sak kom idén att ha laminatplast som glasfönster som jag duttade silverglitterlim med fingret på för att få fram en frostig, isig känsla.Själva fönstret har jag gjort av brun cardstock och ritat lite med svart penna på. Tomten och himlen är målade med distress ink (samt lite rosa detaljer på katten) men till katten har jag använt svart Faber aqvarellpenna (för jag har ingen svart distress ink). Jag ritade först de svarta strecken med pennan. Sen tog jag min H2O-pensel och fuktade de svarta strecken och sen tog jag bort överflödig svart färg på ett hushållspapper och sen målade jag de "vita fälten" med lite av färgen från de svarta strecken för att få den gråa färgen.(lärt mig av ett tips från Hoppetossan)
Gardinen är ett rödrutigt band som jag satt fast med dubbelhäftande tejp.

Grangrenarna är utstansade med en ferm-stans och dekorerade med glitterlim. Blommorna minns jag inte vad de är för sort med de har mini-silver brads i mitten.
Själva kortet är vit cardstock som jag färgat med Fluid chalks och svart penna längs kanterna för att få lite gammal känsla.