tisdag 30 december 2008

Gott nytt år

Till alla dem, som av en händelse tittar in i min lilla blogg, önskar jag ett GOTT NYTT ÅR med mycket pyssel och annat kul.
Själv sitter jag och knåpar ihop ett par tävlings kort, av det tävlingskit jag fick i julklapp, så det kan dröja ett tag innan jag uppdaterar här inne.

tisdag 23 december 2008

En önskan om en....

...riktigt GOD JUL till er alla som tittar in i min blogg. Och ett stort TACK för alla fina kommentarerna som ni ger. Innan jag håller jullov här i min blogg visar jag upp vad jag gjorde med allt spill jag fick över ifrån julkorten.
Ett par mini-flask kort till alla julflaskor som ska skänkas bort

Och en liten julig tändsticks ask att ha bredvid adventsljustaken.
Nu önskar jag er alla en riktigt skön och jul-ig JULHELG och så ses vi när den är slut för nu blir det som sagt lite jullov här i H-zons blogg

söndag 21 december 2008

Ett par sista minuten tips

Den här veckan har jag visas ett par sista minuten tips i Stämpelbodens blogg och nu får jag även visa upp dem i min egen blogg.Gjorde om ett par av Ikeas billiga ljushållare med lite silkespapper och Vildas linjeängel.
Och så blev det en matchande tändsticksask
Klädde kortsidorna med mönsterpapper och satte fast en bit brunt organsaband med en brun minibrad.
Och så gjorde jag ett matchande kort. Stämplade änglens överdel på mönsterpappret och sen klippte jag ut vingarna och satte dem på en annan stämplad ängel. Och så fick hon ha lite bling bling tyckte jag så hennes gloria blev i glittrande guld. Vill du läsa mina tips inför att göra dessa saker så hittar du dem här
Mitt nästa tips var att göra en förpackning till något praktiskt som man kanske ska ge bort i julklapp. Jag klädde in en Oskars pepparkake låda och piffade till honom med lite stämpeltryck och lite andra dekorationer.
Sen var jag ju bara tvungen att prova att paketera om lille Oskar med lite andra julklappar också och här får far sina tråkiga strumor i en flott låda men en liten godis muta på toppen (fniss)
Eller varför inte sätta en del av julklappen som en dekoration som här på min tvål-set låda där läppbalsamet får pryda min lille Oskar.
Vill du se lite fler bilder på herr Oskar så finner du dem här
Glöm nu inte att ta det lite lugnt i julstöket för det ska ju vara kul och fira jul (fast jag får medge att jag själv är dålig på att tänka så när jag sliter på nätterna för att hinna med..fniss)
Ps: Nu ska HÄR-länkarna fungera så om du vill se mer klicka på ett här och du hamnar i Stämpelbodens blogg Ds:

lördag 20 december 2008

Ett gäng julkort till....

Jag fick ju inte klart alla julkort till den 16 december men igår fick jag väg de sista (trodde jag..hihii). Så nu bjuder jag på lite fler Julkort a la Cyllan stil. (vad det nu är??) Först lite fler Penny Black katter (kan nån ha missat att jag gillar katter??) På det här kortet har jag faktiskt gett katterna vanliga mössor istället för tomteluvor.
Bara en liten katt, som tappat sin tomteluva fick pryda detta kort. Text-stämpel från Kortmakaren (samma som kortet ovan). Ännu en stämplad blomma (med Stämpelbodens god jul-bakgrund stämpel) och i mitten har jag använt en smyckets del och en minibrad i silver.

På detta kort har jag använt lite av de rester av mönsterpapper jag fått av att göra de andra korten. Text stämpeln är i från Stämpelbodens en REN jul stämpelkit (som jag vann).
Titt ut! Två små tomte nissar tittar fram bakom en sten. Alla stämplar är ifrån Stämpelboden.Tomtefar kommer och lämnar ett paket till någon som varit snäll. Tomtenstämpeln är ifrån Stämpelboden och text stämplen är ifrån InkyWings.
Och så var det där med att jag trodde jag var klar med korten...hihii. Igår kom det lite oväntade kort på posten till oss...oj vi hade visst glömt några på listan så jag fick sätta mig och "slänga" ihop ett par julkort till. Först tomten jag fick i en REN jul kitet....
Och så ett par av Penny Blacks igelkottar som är ifrån årets clearstamps julset.

onsdag 17 december 2008

Julkort, julkort och åter julkort....

Är inte riktigt klar med alla mina julkort men de flesta kom iväg med posten igår (tack vare lite nattmangling i måndags...gäsp!) Denna gången är det Hänglar som pryder mina kort. Efter att ha gått lite blogg-rundor och sett hur "proffsen" gör provade jag också att vara lite mer lekfull med mina mönsterpapper (ler). Har stämplat vit text på blommorna med Stämpelbodens God Jul text-bakgrunds stämpel och mitt-saken är smyckes delar jag hittade i en affär (har satt dit två stycken för det är egentligen bara 3 "armar" på delen) och så fick en hjärtbrad hålla ihop det hela. God jul-stämplen kommer från InkyWings.
Ännu en Hängel (en av mina favoriter faktiskt) och så blev det samma blomma för jag blev förtjust i mittsaken. Om jag minns rätt så är även denna God Jul-stämpel från InkyWings. (har ju hittat fler ställen och hanlda ifrån nu så jag börjar få lite dålig koll på var jag shoppat allt...fniss)

Och så måste jag bara visa detta häftiga julkort som min 3-åriga dotter gjort. (fick inte visa upp 5-åringens kort för de skulle sitta i hennes blogg... hon vet vad hon vill den damen (ler) )

lördag 13 december 2008

En award

Jag har fått en award av Lotta
Tack för de fina orden. Hon är faktiskt en av dem som jag hämtar inspiration ifrån så titta gärna in i hennes blogg

Fem enkla regler:

1. Den nominerade får lägga upp bilden i hans/hennes blogg

2. Länka till personen du fick den från

3. Nominera minst 5 st andra

4. Länka till dem i inlägget

5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg


Så nu är det min tur att nominera 5 personer jag tycker gör fina saker och som inpirerar mig i mitt skapande och de är Nanna76 Tygbiten Liiisa Decdia och Coursell (fast jag vet att hon redan fått en...men du är en stor inspirations källa tjejen så du får en till)

torsdag 11 december 2008

Mera julkort

Här kommer fler julkort med Penny Blacks julstämplar. Först ett kort där jag testade att använda Stickles Frosted Lace glitterlim för att få en snö känsla men det blev inte bra tycker jag.

Sen blev det ett enkelt kort med samma mönsterpapper och motiv men då nöjde jag mig med vit CS som snö och det blev mycket bättre, tycker jag själv.

onsdag 10 december 2008

Julkorts verkstaden är igång

I tisdags passade jag på att pyssla med mina tjejer för det var det enda jag orkade med min förkylning. Plockade fram en del av de julstämplar jag köpt innan i höst och så målade vi dem med Promarks (fungerar ju lika bra för gammal som ung) Igår tog jag fram kort och mönster papper samt lite olika band och så satte vi igång och gjorde kort jag och äldsta dottern (tre åringen var inte lika road). Här kommer ett gäng kort där jag använt katter med luva från Penny Black (de är från en stämpel). Text stämplen har jag köpt på Kortmakaren.
Samma katt trio men med andra färger på mönsterpapper och kortet så blir det ett helt annat kort.

På detta kortet tycker jag det räckte med en av katterna för jag ville få fram granarna i bakgrunden. Har ytterligar några kort med katterna men de är inte helt klara än så de får ni vänta med att se.
Har även uppdaterat min julblogg

tisdag 9 december 2008

Gäst DT hos Stämpelboden

Jag såg absolut inte ut som Vildas katt när jag fick förfrågan om jag ville bli Gäst DT hos Stämpelboden...fniss. Det var mer hopp och skutt här hemma den dan men det känns som en hel evigt helt sedan så nu när vi (jag och de andra Gäst-DT:arna) blivit presenterade för allmänheten har det hela lagt sig en del fast det kommer att blir lite pirrit nästa vecka då jag ska visa mina första alster skapade för Stämpelboden.
Glöm inte att besöka Stämpelbodens inspirationsblogg. Där det pågår både tävlingar och utlottningar just nu http://stampelbodens.blogg.se/