fredag 30 januari 2009

Nya kramar ifrån Ella

Nu har jag äntligen orkat skapa lite igen. Jag vet att jag redan har visat bus-söta Ella och text-stämplen för er men idag ville jag visa er något kul jag hittade inne på Tingtura. De har munnar som man kan köpa och använda till Majas Vänner stämplarna. 3 olika munnar i två set. Och eftersom jag är en små-busig tjej var jag ju bara tvungen att köpa den här munnen med en Bläää-tunga och sätta den på lilla Ella och vips hade jag en ny stämpel att visa upp. (ler).
Den här gången har jag målat Ella med ProMarks pennor. Jag klippte ut ett flask-kort i orange Cardstock. Stämplade texten med röd stämpelfärg som bakgrund och använde Ellas hjärtan (som hon har ovanför huvudet) som dekoration. Stämplade en Ella på kortet för att få dit hennes hjärtan samt tofsen på huvudet (som är så pilligt att klippa ut). Chalkade kanterna med två olika bruna färger och sen ritade jag dit en sömn för dekoration.
Om ni inte minns hur Ella ser ut utan sin mun så får ni här en påminnelse (bilden är ifrån mitt första Ella kort)
Jag hoppas att ni alla mår bra och att ni hinner skapa så mycket ni vill.
Själv hoppas jag att jag hinner göra några kort till olika tävlingar, jag hittat på nätet, i helgen.
Ha det bra och tack för titten.

tisdag 27 januari 2009

Alla Hjärtans Dag inspiration

Jag har lyckats få samma förkylning som mina döttrar gick med förra veckan så det blir inget nytt skapat här hemma för jag orkar inte tänka med den här förkylda hjärnan (så jag får väl se hur bra det här inlägget blir...fniss)I väntan på lite nytt får ni stå ut med lite som redan visats i Stämpelbodens blogg. Först ut är min favorit. Jag blev lite små kär i det här lilla trollet när jag satt och titta på honom inne på Stämpelboden, för han ser så glad ut och när jag gjorde tändsticksasken innan jul, fick jag idéen att använda ängel-swirlen till att skapa något med en skogs känsla. Och så här blev resultatet när jag grejat med distresser, div. stämplar och lite embossa. Idéen att använda det hela till mitt Alla Hjärtans Dag tema kom efter att jag såg den snygga chokladförpackningen i vårt skafferi.
Blommor är ju vanligt att ge bort på Alla Hjärtans Dag så jag skapade ett kort att sätta i en (eller runt) en blombukett. Tyckte att den lilla alven hade just "fångat mitt hjärta"
Och så den största utmaningen...att få till ett fräckt och lite små busigt kort av dessa fräcka hjärtstämplarna, som jag upptäckte passade så himla bra ihop med textstämplen. Men inspiration kommer när man minst anar det och genom lite lek med distresser fick jag denna idén.
Alla stämplar hittar ni förståss hos Stämpelboden
Och vill du veta mer om hur jag gjort de olika alsterna så får ni gå in på Stämpelbodens blogg. Länk hittar ni i inlägget under detta.
Ha en bra dag

lördag 24 januari 2009

Inspiration: Kärlek

Aaattschhhooo! Prosit! Urk säger jag bara för förkylningstider. Efter att ha haft två snörvlande barn den här veckan sitter jag nu här med en kliande näsa och halvtjock hals och nyser och inser att det blir inte mycket skapat till min privata blogg, den här helgen heller...fniss.
Men det betyder förståss inte att jag inte skapat något alls den här veckan för det har jag och vad det är kan du se i Stämpelbodens blogg.

tisdag 20 januari 2009

Ett Altrat Nyckelskåp

Nu sätter jag in mitt Gäst-DT alster i egna bloggen med. Fick i uppgift att altra med foto något jag inte gjort förut så det var lite extra kul att prova och se om jag skulle få till något och japp det bidde ett nytt nyckeskåp av vårt gamla tråkiga.Målade katt-stämplarna, från Stämpelboden, så att de skulle likna våra katter. Den här ska föreställa Tilda (katt på fotot)
Och den här vår lilla nyaste kisse, Sajta
Vill du läsa mer om material mm får du kolla in det på Stämpelbodens blogg.

lördag 17 januari 2009

En älskad liten kisse

Jag stämplar och målar för fullt till nästa veckas Gäst-DT uppdrag (så just nu hinner jag inte med något "privat" skapande) men den här lilla sovande kissen och tillhörande alster, skapat av mig, kan ni just nu se inne på Stämpelbodens blogg.

torsdag 15 januari 2009

Oinspirerad

När jag öppnade upp mitt tävlingskit, som jag fick i julklapp och skulle skapa till InkyWings jullovs tävling var det inte kul för kitet innehöll inte precis mina favorit färger...fniss.
Så jag fick verkligen utmana mig själv att vara kreativ med saker som jag faktiskt rent ut sagt inte gillade varken färg, form eller mönster på. Det jag blev mest nöjd med är detta flask-kort där jag färglade stämpelmotivet med mönsterpapper.
Stämpeln kommer förståss från InkyWings och tycker ni att hon ser ut som en hängel beror det på att hon är skapad av samma "mamma". Jag har målat ansikte, händer och hår med Promarks men allt annat är färglagt med mönsterpapper. (stämplar motivet på mönsterpapper och klipper ut och monterar på rätt plats på motivet) Även text-stämplen kommer ifrån InkyWings.

Här är mina andra bidrag till tävlingen.

tisdag 13 januari 2009

Inspiration

Var ifrån får du din inspiration? Själv inspireras jag just nu mycket av två färgglada tjejer, Nina och Linda(Knorrigt). Men jag insprieras även av andra inte så "kända" personer som likt mig håller på att lära sig mer om alla material och annat kul som finns i denna pysselvärld. Så jag hälsar gärna på i andras bloggar för man vet aldrig när man får en liten puff av inspiration att göra något som man aldrig provat på förrut. Nu över till en annan tjej att inspireras av....
...nämligen Lillis70 som gav mig denna awarden. Tackeli TACK! Glöm inte att titta in till den här tjejen för hon är i mina ögon en mästarinna på att använda stämplar på ett sätt man aldrig själv skulle komma på.
Själv ger jag denna award till alla ER som inspirerar mig i mitt skapande och ni är många så Var så goood

måndag 12 januari 2009

Kramar från Ella och mig

I melladagarna råkade jag se en söt kattstämpel i Hoppetossans blogg och eftersom hon länkat till företaget som säljer stämplen blev jag förståss "med fler stämplar". Men idag är det inte kattstämplen jag ska visa upp utan... ...lilla söta Ella (hon är så lik min yngsta dotter, så hon fick självklart flytta hem till mig) Både hon och text-stämplen kommer ifrån Tingtura Design. (även textstämplen är en copycat ifrån Hoppetossan som hade stämplat upp den på kort, i sin blogg, så fint så jag ville me ha den)
För att ytterligare prata om Hoppetossan så har jag distressat bakgrunden med den teknik hon använder till sina tags (fast jag som är nybörjare på detta fick nog inte till det riktigt så bra som hon..hihii). Jag har använt färgerna Fired Brick (röd) och Worn Lipstick (rosa).
De små hjärtana hör egentligen till Ella (sitter över hennes huvud) men när jag ritat ut bakgrunden efter en mall fick de inte plats där länge så jag dekorerade runt texten med dem istället. (när jag gjort klart mitt kort fick jag känslan av att jag sett detta kort innan så om jag lyckats att lifta någon rakt av ber jag om ursäkt för att jag inte kommer ihåg vart jag såg det)
En närbild på Ella som jag färglagt med distresser och H2O pensel (sååå mycket kul-ligare att färglägga nu när jag har den)
Precis som Ella ger en massa kramar vill jag ge en stor TACK-Kram till er som tar er tid och skriver en kommentar i min blogg. Det gör mig så glad i vintermörket och får mig att vilja skapa mer.
Ha en bra dag och ta hand om er....och håller er ifrån alla dumma bacilusker som härjar i vinterrusket.

onsdag 7 januari 2009

SurNisse X 3

Jag gav ju lite på skoj ett "nyårslöfte" här i bloggen och nu har jag skapat tre kort med en av mina nyaste stämplar, SurNisse från October Stamps. Jag har dessutom utmanat mig själv att skapa färgglatt, en stil som jag själv gillar (men inte så många andra...fniss) Textstämplen kommer i från InkyWings.
En närbild på blommorna där jag lekt med lite grön ståltråd och ett par pärlor jag hittade i gömmorna. Om ni inte har sett det så har Nissen fått röda prickar i ansiktet och på händerna.
Ett nytt kort med lille SurNissen. Han såg så gulligt sur ut att jag inte kunde låta bli att göra ett "kalla mig inte söt" -kort av honom.
Närbild på SurNisse. Den här gången fick han lite fräknar på näsan (hur söt som helst e han ju)
Sist ut är ett flask-kort med samma Nisse-man. Önskade mig ett "hål", till mina flask-kort i julklapp och nu fick jag använt det med. Piffade till det hela med att först sätta mönster papper där jag skulle stansa ut hålet och sen stansade jag(hade testat att göra hål i mönster pappret och montera efter men det är onödigt dubbeljobb...fniss).
Solen sken så fint idag så jag fick testa att fota ett par gånger men det blev ändå bäst med sol på Nisse och då får ni ju se att han och blomman är monterade på 3D-kuddar (därav skuggor).

Och så en närbild på flask-kortets Nisse.
Fick en ny omgång stämplar i posten idag så det lär bli en hel del kort och annat att skapa för mig framöver också. Men närmst väntar lite projekt för Stämpelboden som jag ska göra så det blir kanske inte så mycket nytt på ett ta i bloggen.
Ha det gott!

tisdag 6 januari 2009

Ett smakprov

Nä jag hann inte innan ljuset försvann...suck! Det tar liksom lite tid att pilla ihop de där korten (ler). Viktigast idag var att få ihop Fritt val-kortet till InkyWings jullovs tävling och få det fotograferat innan dagsljuset blev för dåligt, för idag är det sista dan att sätta in sina tävlingsalster. Så när jag väl hade knåpat ihop mitt första kort av stämpelmotiven jag målade här om dan var det tyvärr redan för mörkt att fotografera men ett smakprov på vad som kommer inom kort, tänkte jag ger er ändå...

torsdag 1 januari 2009

Ett nytt år och min egna topp 10 lista

Gott nytt 2009
Jag har slutat att lova en massa i nyårs löfte för jag vet att jag ändå inte kommer att hålla det...hihii. Men igår funderarde jag på om jag inte skulle lova mig själv att göra alla de där korten och sakerna jag tänkt göra av alla de stämplar och material jag shoppat på mig under 2008. (speciellt nu då jag shoppade på mig ännu mer under mellandagarna)men vi får väl se hur det går med den saken...hihii.
När jag tittade runt i bloggar fick jag se att några hade gjort topp 10 listor över alster de gjort under 2008. Då kände jag att det ville jag också göra så här kommer min topp 9 lista (eftersom ett av mina alster tycks "ha rymt" vid överföring av bilderna hihiii och det går ej att redigera i efterhand i blogspot (suck)). Vissa var självklara medan andra fick jag fundera lite på innan jag tyckte de platsade här...fniss.