lördag 28 februari 2009

En Mega STOR Tag till Hoppetossans utmaning

Jag har gjort en Mega STOR Tag till Hoppetossans utmaning som hon har i sin blogg (håller på till den 1 mars). Man skulle inspireras av ett fat med härliga bär så jag valde blåbär som inspiration till min tag och det receptet man skulle skriva på tagen.
Jag visar min tag, i närbilder, ifrån toppen och neråt.
Jag knöt fast en läderrem som jag dekorerade med silverståltråd, en blå glaspärla och en tuss med trasselband (vet inte vad det heter på riktigt men jag köpte en förpackning med sånt här i en scrapbutik)
Hela tagen är färglagd med distresser i rött och blått. Jag har stämplat med Tingturas stämplar Klick 1 i Faded Jeans distress och Cirkel i Black Soot distress.
Jag tyckte att cirkelmönstret påminde om ett blåbär, fast bäret har kanske inte så många ringar...hihi Receptet har jag skrivit dit förhand (och lyckas få till ett slarvfel i texten såg visst vissa...hihihi)
En närbild på dekorationen. Jag har sytt med svart sytråd som jag sen fäste de blå glaspärlorna, jag satt på silverståltråd, i och så ännu en tuss med trasselband.

fredag 27 februari 2009

En blomma till Mysanpysans blomutmaning

Jag hade inte tänkt uppdatera bloggen förrän i morgon men så såg jag att Mysanpysan redan lagt ut vem som vann hennes "gör en blomma-utmaning", där man skulle göra en egen blomma med minst tre lager papper, så då lägger jag ut min blomma här med.Jag började med att stansa ut 6 hjärtan i prickigt mönsterpapper. Dessa satte jag fast på en cirkel jag klippt ut i samma papper. Sen rev jag till två ojämna cirklar, en i röd CS och en i en bit fotokartong med distressade prickar. För att få den röda cirkeln så skålformad har jag rivit ut mitten (som en cirkel) så att den röda cirkel ser ut som ett långt avskalat äppleskal innan jag fäster ihop ändarna så att det blir en cirkel igen (hoppas nån förstod det där för det var inte lätt att beskriva med ord..hihi) Chalkade kanterna på dem innan jag fäste dem med en stor brad - klart.En bild ifrån sidan visar de olika mitten-lagren lite bättre. Jag tror att jag ska göra fler såna här blommor och ha på kort för de var kul att göra.
Tackar för titten och tack för alla de fina kommentarerna ni lämnar efter er
Ha det gott
Kram C

torsdag 26 februari 2009

Fantasifulla Tags

Jag har länge titta på och njutit av Hoppetossans underbara tags, som hon färglägger med distresser och stämplar motiv på (utan att färglägga dem), men jag har aldrig själv testa att göra såna tags förrän nu. Först en brun tag, som jag faktiskt började med att färga in i gult innan jag la på det bruna för jag har bara Walnut stain och den är mörk. Jag gillar när det blir prickar av distressen (men det syns kanske...hihihi) Eftersom det blev ganska mycket kladd på baksidan, fäste jag mönster papper bak på min lilla tag och den här lät jag gå en bra bit ut för att jag gillade det blå-gröna mot det bruna. Och så blev det matchande band förståss.
Jag har använt stämplar ifrån Tingtura på mina tags. Här en närbild på textstämpel och cikelstämpel (storlek mellan)

Och så en närbild på katten som fick sitta bland alla mörka Walnut prickar.

Nästa tag färgade jag också in i gult innan jag la på det röda. Här har jag stämplat fläckar med Tinturas Klick 1-stämpel och så använde jag cirkelen igen och "Jag älskar dig"-texten. Även här satte jag mönster papper bak på tagen men den här lät jag bara sticka fram ett par millimeter för det kändes inte rätt att ha mönster runt den här tagen.
En närbild på texten (även den ifrån Tingtura). Här ser man även de matta stämpelmotvien (där jag stämplat av nästan all färg innan jag stämplade) bakom texten.

Titta gärna in hos Hoppetossan (länk i hennes namn där uppe) och titta på hennes underbara Tags.
Ha en bra dag. Nu dröjer det till helgen innan det kommer in lite nytt för då ska jag försöka göra klart de utmaningar jag har liggande.
Kram C

måndag 23 februari 2009

Bygg ett landskap - månadsutmaning hos ScrapAddicted

Nu har de talat om vem som vann, så nu lägger jag ut landskapet jag skapade till ScrapAddicteds förra månads utmaning. Utmaningen, som ni nog kan förstå, var att skapa ett landskap...hihii. Idé till det här somriga landet-landskapet kom till när jag gick igenom min stämpelsamling och hittade kon och filuren med bilen.
Stella (flickan som vinkar) och katten (ifrån Tingtura) och Filuren, som kör bil (ifrån Kortmakaren) är målade med ProMarks.

Kon (ifrån InkyWings) ville jag ha stående i en hage. Klurade länge på hur jag skulle få till en taggtråd och min lösning är kanske inte den bästa men jag hade lite tidsbrist (som vanlig nu för tiden...hiiihi) så en kraftigare silverfärgad tråd med knutar fick duga och så satte jag staketstolparna på 3D kuddar för att få staketet framför kon.
Försökte få till känslan av långt gräs och ängsblommor men jag tycker inte att jag lyckades så där jättebra...hihii.
(måste sluta stress-skapa för det blir inget bra...fniss)
Ha en bra dag och tack för titten
Kram C

söndag 22 februari 2009

Kort till Scrappiz CC

Jag fick gjort ett kort till Scrappiz CyberCrop (18-22 feb. 2009) i alla fall. Eftersom jag gillar att dekorera mina kort med blommor blev det ett blomkort till just blomkorts utmaningen. Man skulle använda en blomstämpel eller ett stämpelmotiv där figuren hade en blomma och dekorera med blommor förståss.Plockade fram en figur från Panduro, ur mina gömmor, som jag stämplade upp på ett vitt papper och målade med distresser (för de hade jag framme). Sen gjorde jag en "ram" av distress på samma sätt som när jag färgar in papper med distresser men jag la ett utklippt motiv ovan på mitt målade motiv (maska tror jag det heter på fackspråk). Använde ett "köpekort" (för jag orkade inte göra ett eget av CS idag) och så blev det ett prickigt mönsterpapper ifrån pappers-samlingen. Har blivit förtjust i att rita sömnstreck runt kanterna nu för tiden ser jag...hihii men jag tyckte att det behövdes lite extra färg på det babyrosa kortet. Tre blommor med knappar och blombrads passande färger. En närbild på stämpelmotivet och text-stämeln från InkyWings, som jag stämplade direkt på mönsterpappret. Piffade till kortet med en enkel rosett i gult bommulsgarn.

torsdag 19 februari 2009

Ett kort till Ninas skisstävling

Det här kortet har jag gjort till Ninas skisstävling, som hon har i sin blogg (den går ut den 23/2-09 så än finns det tid att hänga på). Jag blev inspirarad att skapa ett påskkort utifrån skissen med en av mina nyaste stämplar ifrån Skogstokiga.
En närbild på stämpelmotivet, en höna (det syns tyvärr inte så bra på bilden att hon har fått glittrande ringar runt benen (målade med glitterlim)) och fjäder- dekorationen, gjord av fjädrar och en piprensare. Även textstämpeln är ifrån Skogstokiga (den följde med stämplarna jag beställde).

tisdag 17 februari 2009

Min sista Gäst-DT vecka

Förra veckan (vecka 7) var det min sista vecka som Gäst-DT för Stämpelboden. Eftersom det var alla hjärtans dag, på lördagen gick alla mina alster i kärlekens tecken. Jag tror att många av er redan har sett dessa men jag vill gärna ha in dem i min blogg också så ni får stå ut med en liten repris...hihiii.

Ett sött och gulligt nallekort. Var bara tvungen att testa på att göra något sånt här...hihii.
Nalle med hjärta heter stämpeln (och som ni redan vet är alla stämplar i från Stämpelboden - länk i namnet överst i inlägget om någon skulle bli sugen på att äga nån av stämplarna jag visar själv)

Och så ville jag göra något helt i motsats till det socker-söta och då kom idén på att göra en tag i lite hårdare stil med nitkänsla och med ett enkelt stämpeltryck på. Här har jag använt text-hjärta.


Nästa projekt blev att använda en stämpel med en ros (stämpeln heter ROS) men jag ville använda motivet på ett annat sätt än bara stämpla upp det och måla och då fick jag idé att dekorera kanten på ett flaskkort med en del av blomman (ROS stämpeln har båda stjälk och blad).

Det blev så lyckat att använda blomman runt kanten, tyckte jag, så jag gjorde ett kort med samma idé också.

Mitt sista inlägg gjorde jag på själva Alla Hjärtans Dag och då visade jag upp lite snabba sista minuten tips som det här kortet med MUN stämpeln och PUSS & KRAM-texten.

Och så blev det Kärlekslappar. Såna här gjorde jag till min make, när vår äldsta dotter var dryga året, men då skrev jag bara meddelanden och satte på ställen där jag visste han skulle vara på, på morgonen, för att överraska honom. Men nu när jag upptäckt den fanastiska stämpelvärlden, kunde lapparna bli än finare med div. motiv på sig tillsammans med kärleks orden.

Och så kunde jag inte låta bli och göra ännu ett alster med mitt favorit troll (troll glatt). Det blev nästan en kopia av bilden ifrån mitt altrade choklad förutom att jag ändrade texten till TACK då jag skulle tacka för mig.
Vill du ha beskrivingar på de olika alstren får ni titta in i stämpelbodens blogg och läsa dem där.
Ha det gott
Kram C

söndag 15 februari 2009

Alla Hjärtans Dag - gåvor

Efter många timmars knåpande så fick jag ihop mina Alla Hjärtans Dag gåvor till make och barn.

Till min man gjorde jag ett flaskkort (som skulle passa till flaskan han fick av mig). Jag har använt mig av min vanliga flaskkort-mall som grund. Ritade av en hjärtformad pepperkaksform på ett hårt papper och använde det som mall till mina stora hjärtan. Här satte jag ihop ett hjärta i mönster papper med ett rött hjärta i cardstock. Hjärtat i cardstock chalkade jag kanterna med bruna nyanser och sen målade jag en vit sömn med vit sakura penna.Stämplarna jag använt kommer ifrån Tingtura och är deras nyaste kärleks stämplar (finns under Majas vänner och Tingtura (texter) )

En närbild på Par som Kramas och den vackra text stämpeln (gillar att den är lite "trasig" i texten). Blomman är ifrån märket, Petaloo (glitter dahlia, smal) (om någon undrar)...hihii har visst hållt på lite länge med DT-andet...hihii

Till mina tjejer dekorerade jag vars en presentpåse med en hjärt-tag, gjort i röd cardstock efter samma mall som ovan. Hittade dessa presentpåsar i mina gömmor (hade glömt att jag shoppat på Panduros rea i höstas...hihii) Av de små korten som följer med (och ett annat mönster papper) stansade jag ut hjärtan dekorerade med. Stämpelmotivet (Stella) kommer också ifrån Tingtura men hon har egentligen inte strumpor och skor utan det har jag själv ritat dit. Texten är samma som på flaskkortet men jag "tog bort" jag:et eftersom gåvorna var ifrån både mig och deras pappa.

En närbild på hjärt-tagen.

Och så en lika dan påse men med Ella stämpeln (som ni sett så många gånger för). Hon fick också skor och strumpor dagen till ära (hihii) och en mönstrad klänning. Tänk vad man kan förändra samma stämpel-motiv, beroende på hur man färglägger det. Och i detta fallet även en mun. Både Ella och Stella har fått en glad mun, för de har egentligen ingen mun i orginal men som jag redan berättat så kan man köpa till såna på Tingtura.

En närbild även på den här hjärt-tagen.
Hoppas även ni hade en trevlig Alla Hjärtans Dag (det hade jag för jag pysslade mest...hihii) I veckan kommer jag nog att visa lite repriser på Gäst-DT alster men det ska även pysslas till en utmaning så den kommer väl också upp nån dag. (har ju lite annat och stå i med om dagarna så en hinner inte pyssla varje dag)
Sköt om er
KRam

lördag 14 februari 2009

Alla Hjärtans Dag kort på G

Nu har jag äntligen satt igång med mina egna Alla Hjärtans Dag kort. Igår fick jag äntligen stämplat upp och målat de motiv jag ska använda. Men längre har jag inte hunnit för idag är det min sista dag som Gäst-DT hos Stämpelboden och mitt sista inlägg fick göras klart först innan jag kan sätta igång med mina egna projet, men ni ska få se dem redan i morgon (lovar).
Önskar er alla en härlig Alla Hjärtans Dag med mycket kärlek och bus (och go mat...fast det kanske är typiskt för oss Skåningar??...hihihi)
Ps: glöm inte att titta in i Stämpelbodens blogg Ds:

tisdag 10 februari 2009

En hjärtlig kram till er

Hur står det till med er? Jag har pysslat och knåpat ihop diverse alster de senaste veckorna men inget som jag kunnat visa då det mesta är Gäst-DT alster men även ett bidrag till en utmaning har jag hunnit med. (har ju två yngre förmågor som jag delar min vardag med och det är inte alltid de roar sig själva när jag behöver det...hihii) Men i morgon ska jag och mina barn pyssla årest hjärte-kort så med lite tur kommer det att komma in lite privata alster i slutet av veckan. Under tiden kan jag tipsa om en annan blogg som visar upp lite av mina alster den här veckan (japp det blir ett par inlägg under veckan så titta in lite då och då så ni inte missar något (ler)) Klicka HÄR så kommer du dit på stuts.

Innan jag slutar för den här gången vill jag än en gång tacka för alla kommentar ni lämnar efter er i min blogg - en hjärlig kram till er alla ifrån mig.

lördag 7 februari 2009

Blogg Candy hos Anneli

Anneli firar lite inne i sin blogg med att lotta ut en Blogg Candy och när jag såg att man kunde vinna ett kort gjort av henne kunde jag ju inte låta bli att ta själv ta en lott.

Lite Awards


Jag fått lite awards ifrån en av min gäster här i bloggen. Tackar så mycket för dessa ScrapCarola. Kolla gärna i hennes blogg via länken (=hennes namn).
Det är så många som insprierar mig i mitt skapande så jag vet inte riktigt vem jag ska nominera men samtidigt var det kul att själv få dessa så kanske jag ska lämna vidare dem till dem som jag just nu hämtar inspiration ifrån och det är: Anneli, Ninas krumelurer, Knorrigt, Skogstokiga och Tingturas blogg
Till er som går och hoppas på att få se något nytt i min blogg måste jag tyvärr säga att min tid och ork räcker inte till för att pyssla något mer än mina "måsten"
just nu men de dyker upp i en annan blogg under veckan.
Ha en fortsatt bra dag