tisdag 31 mars 2009

MIn blogg fyller 1 år

Idag är det precis ett år sedan jag skrev mitt första trevande inlägg här i bloggen och visade upp min första LO som jag hade gjort till Vårans Scrappartråds utmaning på temat PÅSK (om någon vill se mitt första inlägg klicka här)
Tjejen som gjorde den här LO hade ingen anning vad en hÄngel eller fluid chalk var men det skulle hon lära sig under det här året...hihiii
Men hon insåg i alla fall att om hon skulle fortstätta skapa LO:s fick hon allt köpa på sig mer scrapmaterial så det shoppades blommor, knappar, band, mönsterpapper mm och jag fortsatte att kämpa på med utmaningarna inne i tråden på FL (FamiljeLiv)

Min andra LO
(här har jag använt mönsterpapper ifrån Ullared
och mer scrap-liga dekorationer)

Efter ett par LO:s såg de fortfarande ut så här
(jag kom inte ifrån min Klipp&Klistra stil liksom)

Så det kanske inte var så konstigt att jag halkade in på Kortmakare-bananskalet när jag såg andra göra fina kort (i bloggar) och upptäckte alla butiker som sålde stämplar (text och figurer)
Även om mitt första stämpelinköp (ifrån InkyWings) var nervöst då jag inte hade en aning om vad en Omonterad stämpel var men jag köpte på mig nått som hette Ez-mount för det läste jag att jag behövde...hihii Men jag minns hur glad jag blev när jag upptäckte att det fanns textstämplar och jag slapp skriva förhand (jag som ogillar mina kråkfötter)


Mitt första scrapkort med textstämpel
(siffrorna är egentligen ett till klippt Z och ett O)


Ännu ett av mina tidigare kort
(Är det någon mer än jag som ser vilken stil jag
gillade redan här? Just det - färgglatt..hihii)

Mitt första hÄngla kort som jag målade
med distresser och med chalkade kanter
(fast jag tror jag har använten vanlig stämpeldyna här
fluid chalkarna köptes senare...hihii)

Det var lite bilder och minnen ifrån min första tid som scrappare - kortmakare. Det har hänt en hel del sedan mitt hÄngla kort men jag vill inte tråka ut er med ett lååångt inlägg om min personliga utveckling så jag sätter punkt här.

Men jag kan väl inte fira min blogg utan ett litet jippo eller? Jag hade ju en tävling när jag firade ett halvår i bloggen så visst ska jag ha en tävling nu med men den kommer inte ut idag...nä ni får allt vänta en dag till innan jag presenterar den - så välkomna tillbaka i morgon
Kram C

måndag 30 mars 2009

En Award

Jag har fått en award ifrån gulliga Anneli (tack o tack) som själv har en mysig blogg att smita in i och njuta av. (klicka på hennes namn så kommer du till henne)
Till den ständiga frågan - vem man ska skicka den vidare till..?
Det är såå många som har mysiga bloggar men den här gången vill jag ge den till "mina tjejer" på tråden inne på FL - alla duktiga skapare som fyller sina bloggar med go inspiration

söndag 29 mars 2009

Bilder ifrån Symässan i Malmö

Igår (lördag) packade vi in oss hela familjen i bilen och körde ner till Malmö för att gå och shoppa pysselsaker på Symässan (ja shoppa gjorde förståss mest jag och småtjejerna men maken fick hänga med som "barnvakt")


Färginspiration fanns det gott om på mässan

De hade stickat en kopia av Turning Torso

Närbild av det stickade huset

Att gå och shoppa hos Kortmakaren stod högst upp på
min önskelista - för jag ville ha en stor dos av stämplar
(fast det var inte så många hamnade i shoppingpåsen...hihii)

Ännu en bild ifrån Kortmarkarens moniter
(så ni andra också för njuta av alla deras härliga stämplar)

Det vi shoppade mest var Promarks pennor
(jag
och småtjejerna) men man måste ju ha
något att färglägga sina
stämplar med

Vände man sig om var man visp inne hos PRICKIFORM
(insåg nu att jag kunde ha fotat lite mer härifrån för den här bilden var inte så kul )
Ps: titta in i Prickiforms blogg (klicka här) så får du se mer ifrån deras moniter Ds:

Runt hörnet låg två scrapbutiker
Här bilder ifrån Skaparlusten


Och ifrån Pysselgården

Men det fanns inte bara tyg och papper/stämplar att
köpa på mässan för gissa vad vi hittade mer?
(lite mums fick man ju unna sig på en lördag eller hur?)

Mina inköp hos Kortmakaren

Mina inköp hos PRICKIFORM

Mina inköp hos Skaparlusten

(blev så glad när jag hittade distresser i flera bruna
nyanster på mässan, för det har jag saknat längre, och
tack vare ett paketpris hamnade även en burk med
perfekt pearls i mina pysselsamling)



Ja det var det hela...

För alla er som gissat på vad min maken fick av mig i presentkortet kan jag avslöja att rätt svar var en fotbehandling (ledtråden var fötterna på utsidan)
På tisdag ska jag fira något här i bloggen - så välkommen tillbaka då så får ni se vad det är
Ha en fortsatt trevlig söndag
Kram C

fredag 27 mars 2009

"Ett presentkort till Dej"

Just nu är det många speciella dagar i vår familj. Igår firade maken och jag Vår dag och idag fyller maken år. I år får han ett presentkort på en....(nja det är en hemlis men det finns en ledtråd utanpå kortet för den som vill gissa) i present av mig (kortet är förståss handgjort av mig så det blir en dubbelgåva...hihi)


Idén till mitt kort fick jag när jag köpte den här stämpeln (Solvirus) på October Stamps och tänkte att man kunde använda den som mittendelen av en blomma

Jag stansade ut hjärtan i olika färgglada papper och monterade på baksidan av motivet som jag redan hade färglagt med ProMarks och klippt ut. Sen tog jag en grön piprensare och gjorde en stjälk och blad och vips hade jag en blomma att dekorera mitt kort med

Så här blev mitt färdiga Present-Kort. Texten kommer ifrån Tingtura Design (som det egentligen heter)



Och så ett par närbilder på de olika detaljerna på kortet (inklusive ledtråden...fniss)
Jodå maken fick ett födelsedags kort också men det får ni inte se än för det ska jag tävla med först...hihii

För er som blev sugna att shoppa inne oss October Stamps vill jag tipsa om att först gå in under Nyheter och Info (hittas i vänsterlisten lite längre ner) och som vanligt har jag länkat direkt till förtagens shoppar- klicka på deras namn (i annan färg)
TACK så mycket för alla härliga kommentarer ni lämnar efter er
Önskar er alla en fortsatt skön fredag och helg
Kram C

torsdag 26 mars 2009

Ett kort till min make på Våran Dag

Det här kortet gjorde jag till Tingturas Februari månadstävling. Men jag har inte visat kortet innan eftersom jag gjorde det för att ge till min man på vår dag (som är idag)
Kravet till tävlingen var att använda en skiss (som man behagar) och ha med minst en stämpel ifrån Tingtura och eftersom det var alla hjärtans dag fanns det ett stor hjärta på skissen förståss...hihi.
(Jag vann nästan tävlingen med mitt kort men då det stod jämt mellan mig och en till efter DT:ernas röster blev det lottning och jag förlorade den...)
Till hjärtat har jag använt fotokartong som jag färgat in med rosa och röd distress. Klippte ut ett hjärta på frihand och satte rött silkespapper bakom. På skissen var det ritat kryss, på hjärtat och där satte jag band.
Där jag satte texten var det markerat flera streck uppifrån och ner så jag satte band och text för att få till den effekten.
Och eftersom det var ett kärleks kort använde jag mig av mitt par som kramas -motiv som jag målade med ProMarks pennor. Lite närbilder på mitt kort i olika vinklar så att ni ser 3D effekten lite bättre.
Hjärtat som blev kvar när jag klippt ut mitten på det stora hjärtat satte jag på insidan av kortet. Använde även texten här inne och dekorerade på liknade sätt som på utsidan.


Det kommer lite nytt att titta på här i bloggen redan i morgon för då fyller maken år och hans "presentkort" ligger klart på mitt pysselbord...hihi.

Födelsedagskortet kommer jag inte och vissa än för det har jag tänkt att göra till Mars månadstävling inne i Tingturas blogg.
Ha en bra dag (och puss på dig gubben om du hittar in hit...hihii)
Kram C

tisdag 24 mars 2009

En enkel Tag

Jag kände för att göra något väldigt enkelt men ändå kul och resultatet blev en härlig Tag med stämplar ifrån Tingtura
Min ide var att stämpla Gräs och Blomma-stämpeln med grön distressfärg direkt på tagen. Och sen bygga blomman i olika lager av uppstämplade papper.
Började med att färga in ett papper med prickar i gul distress (mitt favorit sätt att färga in med distresser som ni sett många gånger förr) till mittdelen av blomman. Sen tryckte jag upp hela blomman på vit fotokartong och färglade med röd distress. Klippte ut delarna och monterade ovanpå blomma jag stämplat på tagen. Även den lilla humlan är färglagd i distress och urklippt ifrån kartonpapper En närbild på blomman som jag la 3D lack på för att jag sett andra göra det och kom på att jag själv hade en sån flaska stående i gömmorna.
Och så kunde jag inte låta bli och ringa in hela tagen med en ritad sömnkant.
Kan tipsa om att Gräs och Blomma stämpel just den här veckan är veckans vara hos Tingtura om någon skulle bli sugen på en lika dan (ler).
Ha en fortsatt bra dag
Kram C

tisdag 17 mars 2009

En Crazy LO

(Yeeaaaaa....på baken i backen)
Jag är egentligen ingen LO-makare (ler) men när Zozzo87 utmanade oss att skapa en Crazy LO kunde jag inte låta bli och skapa en egen. Speciellt inte efter att ha hittat den här galna bilden på mig själv åkande på baken i backen med snön yrande. (Och det mest galna av allt var att jag vann utmaningen med min crazy LO...yeeaaaa!!!)

När jag började skapa min LO hade jag egentligen en annan idé men den fungerade inte så jag satt mest och testade olika saker och en av dem var att lägga det mönstrade pappret som en ram runt fotot och utifrån det la jag på allt det andra till det kändes bra. Här är en närbild på en av mina egna blommor, pärlfloss och ett galet prickigt organsaband med en metaldel ifrån en läskburk

LO:n ifrån en annan vinkel

En närbild på Ugglor och text som jag klipte ut från ett mönsterpapper (Three Bugs in a Rug)
Som sagt jag är ingen LO-makare men den här var rätt kul att göra så jag kanske gör fler Crazy LO:s vem vet...hihii
Ha en bra dag
Kram C

söndag 15 mars 2009

Ett flaskkort och en tag med samma stämpelmotiv

Så var det dags för lite nya alster här i min blogg och ännu mer prickar...hihihiii.Först ett flask kort för att fira ett nytt hem (tänkte att man kanske tar med sig något att fira i och då passar det ju bra att sätta kortet direkt på flaskan)
Textstämpeln kommer ifrån Tingtura och den är stämplad på en bit kartongpapper som jag distressfärgat. Rev mönsterpappret så att jag fick de färgerna på cirklarna jag ville ha bakom texten. Har duttat med guldfärgat glitterlim runt texten (vilket syns dåligt på bild)

Den här härliga snigel med en liten husvagn på ryggen kommer ifrån Skogstokiga. När jag köper stämplar har jag redan en idé på vad jag ska göra för kort med dem och när jag såg den här lilla sötnosen hade jag redan köpt på mig Tingtura texten så han blev min hus-stämpel som jag inte hade.
Snigeln är färglagd med Promarks och så har jag satt glitterlim i guld på vissa detaljer. (syns tyvärr inte så bra)
Hittade små blommor i mina gömmor, i samma form som på snigeln så jag fick till en liten ängskänsla. (har glittrat lite på bradsen med)


När jag ändå höll på att färglägga stämpelmotiv gjorde jag ett extra och det fick pryda den här tagen (om det nu får heta tag utan de där avklipta hörnen??) till en inbiten husvagns campare eller till en nybliven ägare av en husvagn vad vet jag....
En närbild av tagens överdel

Och en närbild på snigeln. Den här gången målad med lite andra färger på blommor, lappar och gardin. Fylde mitten på hjul-blomman med guldfärgat glitter (och även mitten på de andra blommorna)

Om ni blev lika förtjusta i den här lilla snigeln (som jag) kan jag berätta att Petra (som gjort den här stämpeln) just nu håller på att släppa en massa nya stämplar som hon visar upp i sin blogg. Blev du nyfiken? Klicka här

Det var allt från mig idag. Hoppas ni alla har en bra dag.
Kram C

tisdag 10 mars 2009

Utlottning

Ni måste in och titta hos Yoli och se hennes underbara kontverk. Hon har även en utlottning i sin blogg och för att ta en lott skulle man lägga en bild (på vad man kan vinna) i sin blogg - så nu håller jag tummarna för att jag tog en vinstlott...hihii

måndag 9 mars 2009

Ett helt galet Prickigt Kort

Efter en liten paus i mitt skapande så har jag äntligen gjort ett par alster. Först ut ett helt galet PRICKIGT kort. (mitt andra alster är än så länge hemligt så ni får vänta tills jag kan visa det...hihii)Jag utgick ifrån ett färdigt kort jag köpt på rea (fast jag hade för mig att de skulle vara hela så jag fick ändra min idé att passa ett kort med "titt-hål") Min grund idé var att se hur tokigt det kunde bli att dekorera ett prickigt kort med ännu mera prickar...hihii och så här resultatet.
Blommorna har jag själv gjort (finns ett inlägg längre ner i min blogg om hur jag gjort dem om någon vill veta)
Brassade på med så mycket prickigt jag kunde hitta i mina material burkar...hihii. En bit rest papper (från när jag gjorde en LO) och så ett röd och vit prickigt organsaband fick sitta på tvären. Bandet är dekorerat med en kapsyl (från en läskburk) som jag knutit fast lila och organge pärlfloss i. Text-stämpeln är ifrån Tingtura
Eftersom jag fick ett titt-hål i mitt kort så fick det bli ett stämpelmotiv på kortet (fast jag inte tänkt det ifrån början) Har målat Stella (ifrån Tingtura) med Promarks. Jag har gett Stella en mun med (det finns såndana stämplar med på Tingtura) för hon kommer utan.
Det var allt för idag. Det kommer mera men jag vet inte när, för just nu är det lite segt att hitta inspirationen men jag har ett par idéer i rockarmen som kanske blir gjorda inom en snar framtid...hihii
Tackar för titten och ha en bra dag
Kram C

måndag 2 mars 2009

Jag puffar lite för...

...Ölands Scrapträff som kommer att gå av stapeln den 26 september i år.
Inbjudna gäster som kommer att sitta och inspirera är Hoppetossan och Paradises och så kommer det även en hemlig gäst.
Mera information om träffen kan du läsa HÄR


Vill du ha chansen och vinna en inträdes biljett så behöver du bara göra det här:
Skriva om Ölands träffen i din blogg och lägg en bild i menyraden och länka till Ölands träffen (till höger i min blogg hittar du en bild som passar att lägga till länken i menyraden)

VIKTIGT: Ett inlägg försvinner så lätt i mängden när man fyller på med nya, så för vara med i tävlingen ska bannern vara i menyraden där den syns hela tiden. Alltså, länka till tävlingen i din menyrad,lämna sedan en kommentar i detta inlägg. Jag drar en vinnare den 31 Juli.(har du tur får du pengarna tillbaka)
(texten är tagen ur Annelis blogg och för att komma till inlägget klicka på hennes namn)