onsdag 29 april 2009

Nu har jag äntligen fått pysslat lite igen

Igår blev det en LO (till en utmaning på FL så den får jag inte visa förrän om ett par dagar) och idag knåpade jag ihop ett bidrag till Tingturas månadstävling som jag hade kunnat visa (för det får man för Tingtura) men eftersom jag gjort kortet till min mamma (och hon är här och tittar får ni vänta tills hon fått det innan jag visar upp det) Istället visar jag kortet jag gjorde av lite rester från dagens projekt.

Flicka med blommor(Katrin) fick en somrig stil (med hjälp av Promarks)...fler än jag som hade vita pumps på 80-talet tro??fniss Även den lilla humlan är färglagd med Promarks.
Lånade mina döttrars rosa fluid chalks till textrutans kant. Det blommiga pappret och dekorväv (tror jag det hette) har jag köpt på Panduro. Och så grävde jag lite i mina material lådor och tog fram vit punchiella och rött organsaband.

En närbild på stämplarna som kommer ifrån Tingtura (förståss och snart har ni alla lärt er det eftersom de är mina favoritstämplar...hihii)

Och så har jag fått lite awards...

Först den här som jag fick ifrån Anneli. Tack snälla du den värmde gott nu när skapandet legat på is ett tag
Om ni missat Annelis blogg tycker jag ni ska titta in där genast för hon gör såå läckra kort och hennes LO:s med kissekatterna är bara så fina (åååå!!!)
Och nu är det min tur och skicka den vidare till ett par personer förutom att jag bollar tillbaks den till dig Anneli (för du har en sån grym blogg och ger mig så goa kommentarer) så får...
...den av mig dels för att ni alla ger mig så goa kommentarer och för att dessa tjejer har såå mysiga bloggar som man gärna sitter länge i och bara njuter (jag inte får färg på namnen men de är klickbara)


Sen fick jag veta att jag ska få en KAOS-award på posten och den fick jag ifrån goa YooReen (tack än en gång). Ni som undrar vad en KAOS-award är kan titta här så länkar jag till YooReens blogg där hon beskrivit det hela mycket bra och det är även hon som skapat awarden.
Jag går fortfarande och funderar på vilka 3 jag ska skicka mina awards till (och så ska man ju skapa dem med...hihii) så ni får vänta ett tag innan vi får veta vem det blir som får mina....
(och YooReen din utmaning ska jag ta itu med i helgen. Fattar inte varför det ska ta emot så att dutta färg på en flaska...hihii)


Hoppas ni alla har sol och härlig vårväder där ni befinner er för vi har nog snudd på sommarväder här i Skåne idag så när jag är klar här ska jag ut i solen och njuta.
Ha det gott
Kraam C
PS: Glöm inte att YooReen har en utlottning till den som lyckas bli hennes 10.000:e besökare (så titta in i hennes blogg ofta!!)Ds:

torsdag 23 april 2009

En ofrivillig pyssel-paus

Jag önskar att det såg ut så här på mitt pysselbord just nu...en massa på G men tyvärr står det tomt.
Vi har nog fått vårens seegaste förkylning för vi är inne på 3:e veckan med snoriga näsor och hosta i hushållet. Idéer har jag många (5 projekt är klara i huvudet och väntar på att få bli gjorda) men jag vet i katten när jag ska hitta tid och ork att få dem gjorda för sjuka barn vill inte roa sig själva och när de sover är mamma trött efter en lång och snorig dag.
I helgen har jag önskat mig pysseltid så nu ska här bli lite saker gjorda. En del är utmaningar som jag inte kan visa upp och så YooRees utmaning som kräver lite torktid i mellan varven så jag vet inte om jag hinner få den klar i helgen (annars får ni stå ut med fler smakprov...hihii) för de har lovat fint väder och trädgården vill ha sin del av kakan(ogräs är fint men inte i mina rabatter...hihii)
Hoppas ni andra njuter av våren och inte är sjuka som vi
Tackar för titten (och eventuella kommentarer)
Ha det gott
Kram C

fredag 17 april 2009

Bjuder på lite gott och blandat

Jag fick en Award av Angel/Dolliver för ett tag sen (Tick-e-Tack). Om ni inte varit inne i Angels blogg så tycker jag att ni genast ska titta in där. Det är en kreativ tjej med ett stort hjärta som sprider glädje runt omkring sig.
Så den svåraste biten med alla dessa gulliga Awards - vem ska man skicka den vidare till?? Ni är ju såå många som har mysiga bloggar som ni fyller med härliga kreativa alster så ni är alla värda den här Awarden (så ta den till ert hjärta)

NÄ det är ingen konstig kaka utan en extrem närbild av mitt projekt som jag hann börja på innan förkylningen slog till igen (jag har lekt lite med bildens färg för att den ser inte alls så spännande ut, där den står och väntar på att jag ska dutta på lite färg). Och nää det är inget kort eller LO utan ett skapar projekt som jag fick i utmaning av YooReen/Yoli. Ännu en tjej ni borde ta och besöka och bli inspirerade av för hon så otroligt kreativ med både färg och scrapmaterial. Och när ni ändå tittar in så håll ögonen på hennes besöks räknare för den som lyckas bli hennes 10.000:e besökare vinner ett härligt paket med mönsterpapper.

Att jag gillar Tingturas stämplar har nog inte ungått någon (fniss). Den 21-31 maj kommer de att ha sin första CyberCrop inne på sitt ganska nystartade forum. Det kommer att vara 11 utmaningar och om man vill kan man även tävla om ett GästDT-skap om man beställer deras CC-paket (finns ett för kortmakaren och ett för LO-makaren) som finns i shoppen nu (men de skickas inte ut förrän mitten av maj så att alla får dem samtidigt)

Det var allt för den här gången
Ha det gott
Kram C

onsdag 15 april 2009

En tag till 1-års tävlingens vinnare

Efter ett par dagars väntan ska ni äntligen få veta vem det är som blir lycklig vinnare i min 1-års tävling men ni får vänta en liten stund till för först vill jag visa er vad jag pysslat med idag - en tag till vinnaren.

Jag har utgått ifrån skissen till min 1-års tävling när jag skapade tagen (jag ville ju prova på min egen skiss och även mina egna krav till tävlingen ang. text och dekorationer). Efter att ha gjort diverse kort i många färger kände jag nu för att jobba lite i bruna toner så jag tog fram alla mina distresser i bruna toner och färglade tagen samt texten (som kommer ifrån en bok) med. Hittade en bit mönsterpapper som gick i samma stil som min tag. Den fick lite chalk på sig...ja det fick både tag och text-halvcirkeln med (är inte mycket som slipper undan chalken sen jag upptäckte den...hihii)

Ett av kraven på min tävling var ju att ordet EN eller ETT skulle vara med i texten. Använde dymon för att skriva en del text och min nyaste GRATTIS stämpeln (som jag hoppas ni ser är prickig) som jag köpt hos PRICKIFORM. Blomma och band fick stå för färgen på tagen och eftersom jag blivit svag för kombinationen brunt och turkos, fick de gå i just turkost.

En bild på bloman som fick en vit halvpärla i mitten och 3D lack på sig

Och så kommer det som några (speciellt 4 duktiga tjejer) gått och väntat på läänge på
Vem är vinnaren av min 1 års tävling?? JO......

....det blev Tygbiten GRATTIS!!! Vill ni se hennes vinnade bidrag så klicka här


Som vanligt blir jag jätte glad för alla söta kommentarer ni lämnar efter er här i bloggen - TACK för alla snälla ord. Tyvärr har jag gått och fått dotterns sega förkylnings baciller så allt jag hade tänkt pyssla ihop idag för att ha lite nytt och visa er då och då får ligga på hyllan ett tag till...suck!
Så ni liksom jag får ha lite tålamod och hoppas att de små rackarna snart släpper taget om min lilla hjärna igen...hihii. (hoppas jag inte fått in för många stavfel mm i texten idag för som sagt jag kan knappt tänka...hihii)
Ha det gott
Kram C

söndag 12 april 2009

Nu är tävlingen avslutad

(ännu ett återanvänt gammalt kort)
Kvar återstår bara för mig och mina småtjejer att utse en vinnare ibland dessa 4 fanastiska bidrag som jag fick in från Chinry Kicki Zozzo87 och Tygbiten (klicka på deras namn för att se deras bidrag till min tävling)
Någon gång under veckan får ni veta vem av dessa fyra som får ett paket med pysselsaker hem till sig
Ha en fortsatt trevlig påsk
Kram C

torsdag 9 april 2009

Glad Påsk

Jag satte igång en Påskkorts utmaning inne på FL för ett par veckor sedan. På skissen fick man använda det man ville och låta bli det man ogillade men man skulle ha med följande på kortet: äggform, fjädrar, band och minst 2 mönsterpapper

Här kommer mitt bidrag i den utmaningen (det var väldigt lärorikt att skapa efter sin egen skiss för nu lärde jag mig att göra dem enklare i framtiden...hihii). Kortet ser inte riktigt ut som det jag "lämnade in" till utmaningen för jag var inte nöjd med färgerna på pappren bakom fjärdrarna och banden så det har jag ändrat i efter hand.

Den här söta påskkärringen kommer ifrån Skogstokiga. Och GladPåsk-texten kommer ifrån Stämpelboden (finns bättre bilder på den på nästa påskkort längre ner)

En närbild lite ovan ifrån (här ser man även att jag satt spillpapper på insidan och stämplat med textstämpeln där med)

En närbild av påskäggen

I år behövde jag bara göra två påskkort (småtjejerna gjorde resten) och här kommer mitt andra kort

Dessa kul-liga hönor kommer ifrån Penny Black (inköpta på mässan (jag var på) hos Kortmakaren). Det var visst fler än jag som kommit på att de passade bra tillsammans med en pratbubbla (såg det på nätet)

En närbild på text-stämpeln ifrån Stämpelboden. Ritade en ram runt och har även duttat dit lite guldigt glitterlim

Kunde inte låta bli och pynta lite på insidan här heller. Samma text igen men den här gången stämplade jag först med brunt och ovan på det med svart stämpeldyna.

Jag hade en prov-påskkärring (ett stämpeltryck jag testar färg sammansättingar ) som blev så söt att jag ville använda henne på något sätt, så hon fick tittta ut genom ett hål på insidan

Nu tar jag ledigt ifrån bloggandet över påsken (men jag hoppas att få pysslat lite så det kommer nog lite nytt efter helgen)
Påminner än en gång om min 1års tävling som håller på till den 11 april - du hittar den här
Glad Påsk på er alla och ett stort TACK för alla söta kommentarer ni lämnar efter er

måndag 6 april 2009

Mitt födelsedagskort till maken

Nu har de utsett vinnaren i Tingturas månadstävling, så nu kan jag visa upp kortet jag gjorde till makenMin man ÄLSKAR bilar och rally och färgen gul och det har jag utgått ifrån när jag skapade hans kort (och så följde jag skiss och krav på månadstävlingen inne på Tingtura förståss)
Som vanligt visar jag mina närbilder uppifrån och ner.
Här en närbild av text och bakgrunds-rutan (skapad för att stämma in på skissen som hade tre rutor i rad,uppifrån och ner) Färgade bakgrunden med gul distress och sen dekorerade jag med stämpeltryck av cirkel-stämpeln från Tingtura. Jag tyckte att den såg ut som ett bildäck och det passade ju bra på ett bil-kort. För att piffa upp kill-kortet dekorerade jag med små guldstjärnor (även de finns att köpa hos Tingtura) Text-stämpeln är också ifrån Tingtura om någon undrar (hihii)

En närbild på Elias (Pojke med bil i knät). Han blev dagen till ära förvandlad så att han skulle likna min man ännu mer än han redan gör (de har samma hår stil). Jag ritade dit glasögon och träskor på honom och så stämplade jag dit en glad mun. (Och så ritade jag dit stenen så att han hade något att sitta på förståss)

Chipboard bilen har jag köpt på Panduro. För att få "en röd tråd" i mitt kort målade jag bilen i Elias knä i samma färger som den köpte bilen och för att göra chipboard bilen mer lik bilen i knät satte jag mönsterpapper i fönstren.
I blommans mitt har jag satt en metallknapp (även den med däck-känsla) och så tog jag en bit av det svart-vitrutiga bandet, fransade upp det och satte bakom knappen.
Nummerlapparna är gjorda som små tags ,men de fick formen av de lappar som killarna använder på sina rallybilar vid tävling. Jag har själv ritat siffrorna i samma stil som på textstämpeln och den stilen har även fått inspirera när jag dekorerade runt texten och runt kortets kant

Det var allt för idag
Hoppas ni alla får en trevlig påsk-vecka (det dyker upp lite påskkort på torsdag)
Kram C
PS: Glöm inte bort min 1års tävling som du hittar här eller längre ner i bloggen Ds:

söndag 5 april 2009

Ett Välkommen till Världen - kort

Den här kort-idén har jag haft liggande på lager länge med eftersom ingen i min närhet fått barn det senaste året har den inte blivit gjord förrän nu när en av tjejerna inne på FL fått barn (GRATTIS!)
De små barnen(busfrön)i krukan kommer ifrån hÄnglar och stÄnglar och textstämpeln kommer ifrån InkyWings (om jag inte minns fel men jag hittar den inte i deras lager).
Jag har färglagt stämpelmotivet med Promarks (köpte faktiskt på mig en pastel pink så nu får mina figurer lite mer färg på kinderna...fniss)
Och så har jag gjort daggdroppar med 3D-lack (Glossy Accents) på bladen

Glöm inte tävlingen i inlägget nedanför
Ha en bra dag
Kram C

onsdag 1 april 2009

1 års-tävling

Som jag utlovade igår kommer här min 1 års tävling (nä det är inget 1:a april skämt...hihii)Eftersom min blogg fyller 1 år kommer min tävling förståss att gå på temat EN/ETT
Ni får själva välja om ni vill skapa en LO eller ett kort
Kraven är:
* ordet EN eller ETT ska finnas med i rubriken på LO:n eller i texten på kortet
* du får bara använda samma dekoration en gång på alstert d v s en blomma, en knapp o s v
(obs! du behöver inte använda de dekorationer som jag satt ut på skissen - det var bara mitt sätt att markera att ni endast får använda samma dekoration en gång)
*använd skissen och vill ni får vända och vrida och ta bort saker bara man fortfarande kan se att ni utgått ifrån skissen

När ni gjort klart ert alster vill jag att ni sätter in det i den egen blogg och länkar till min blogg
Skriv en kommentar i det här inlägget och talar om för mig var jag hitttar ert bidrag
Senast den 11 april ska ert bidrag ligga i den egna bloggen för att ni ska få vara med i tävlingen
Jag och mina småtjejer kommer att dra en vinnare ibland er som deltar och den som vinner får ett litet paket med diverse pysslegrejor på posten
Får jag mer än 5 deltagare i tävlingen kommer jag även att dra ett 2:a pris ibland er som tävlar och blir det fler än 10 deltagare kommer jag även att dra ett 3:e pris
Lycka till med skapandet
Kram C