tisdag 30 juni 2009

Det personliga RAK-kortet

Nu hoppas jag att den kommit fram...RAK:en och det personliga kortet som jag lottade ut i min blogg när jag firade att jag passerat 5000 besökare. Tjejen som vann, Angel/Dolliver fick komma med önskemål ang. sitt personliga kort och de önskemål jag utgått ifrån är färgerna: svart, vit och rött och att hon inte ville ha något gulligt stämpelmotiv (och att det sen lyckades bli ett kort enbart med Tingturastämplar som du me gillar fick bli en bonus...fniss)

Själva upplägget på mitt kort har jag Kicki på Tingtura att tacka för för jag har utgått ifrån hennes skiss till Juni-månads tävling (som pågår till idag den 30 juni 24.00)

Hur jag har gjort: Jag började med att stämpla upp motivet (busig tjej) och göra text rutan (sen nedan) och sen stämplade jag med de nya Grungestämplarna på den vita bakgrunden - här följde jag skissen förutom rinnadet under texten som jag sett andra göra och tycker är såå läckert. Chalkade med svart runt motivet och ritade "ramen" med svart penna (inspirerad av motivet) Korsade två band bakom motivet än en gång för att följa skissen.

En närbild på texten som jag stämplade inuti Grunge Ruta. Och här ser man den härliga effekten av Rinnande kant-stämpeln lite bättre.

Kom på att jag har glömt att visa upp den här härliga Awarden som jag fick av tjejen som skapade den nämligen Angel/Dolliver och en gång till av Momoffive/Chinry. Ett stort TACK för awarden tjejer.
Lovar att skicka vidare awaden i höst dåå bloggandet kommer igång igen för många håller upp lite nu under sommaren precis som jag själv...fniss.


Och eftersom det är sommar-lov i min blogg kan dröja ett tag innan det kommer nya uppdateringar fast jag fick hem min beställning från Skogstokiga igår med de nya småå mini-Bus som jag är lite sugen på att använda såå det kanske kommer lite kort med såna på inom kort...fniss.
Ha det gott i sommarvärmen
Kraaam C

torsdag 25 juni 2009

CC på Svensk Scrapbooking

Om ni missat det så pågår det en CC inne på Svensk Scrapbooking (pågår till den 28/6). Alla utmaningar är skiss-utmaningar och jag är inte såå glad i att följa skisser (fniss) men det är ju en utmaning att göra sån man inte gillar så jag gjorde ett kort inspirerat av MiaS´s skiss i en av kortutmaningarna.


Såå här blev mitt kort. Hihii...nä det är inte direkt mina färger men jag hade lite spill över från andra pysselprojekt som jag använde till detta kort såå det bidde som det bidde.

Hur jag har gjort (för den nyfikne): Jag klippte ut en cikel i ett annat papper och la på den vita CardStocken. Använde en infärgningssvamp och duttade distress så jag fick en blå-grön kant utanför cikeln. Stämplade texten i en cirkelform och satte min jordgubbsBus ifrån Skogtokiga i den (för att få till de tre ciklarna på skissen) Började med de två korsade banden för att få till strecken på skissen men det kändes för lite så jag satte dit ett grön band till men det kändes fortfarande inte rätt så på med ett brunprickigt band till och dåå kändes det genast bättre. Som vanligt gör sig inte glitterlim på bild men jag har kladdat på guldfärgat glitter lim på de gula bradsen och i blommornas mitt på motivet.

Kommer att köra med sommarlov här i bloggen framöver. Det kommer en del alster då och då men inte såå ofta som under våren för det är ju en del annat som måste hinnas med så här års och hur man än vänder och virder sig finns det bara 24 timmar på det dygn....hihihi.
Hoppas solen skiner på er och att ni njuter av sommar där ni befinner er.
Kraaam C

torsdag 18 juni 2009

Jag önskar er alla en...

Kom på att jag inte hinner blogga i morgon, midsommarafton såå det flaskkort jag funderade på att slänga ihop i kväll för att önska er en Glad Midsommar med får vara till en annan gång (ler). Istället satte jag mig och kladdade lite i Photo Shop med jordgubben, som jag målat till min pappas kort, såå jag fick en bild att sätta in i bloggen för vad är mer typiskt svensk midsommar än jordgubbar...tja det ska vara sillen dåå (fniss)

Ett stort TACK för alla goa kommentarer i förra inlägget och nu önskar jag er alla en Glad Midsommar-helg. Håller tummen för att den inte regnar bort helt och hållet även om de lovat typiskt midsommar väder...vatten i lilla nubben (ler). För min egen del önskar jag upphållsväder mitt på dan så vi kommer iväg och får dansat kring midsommarstången med tjejerna.
Nästa vecka hoppas jag att jag kommer igång med mitt pysslande igen så att jag slipper köra repriser på mina alster...fniss.
En stoor midsommarKram från C

måndag 15 juni 2009

Tjohoo va glaaad jag blev....

... när jag tittade in i Tingturas blogg för att se vilka som vunnit de sista utmaningarna i deras CC. Nyfiken på varför jag blev såå glad?? Klicka HÄR så får du se varför.

söndag 14 juni 2009

BloggCandy hos Tygbiten

Tygbiten firar med en BloggCandy i sin blogg där man ska gissa vilket av receptkorten hon har gjort i en swap, man ska beskriva hennes scrapstil och sist men inte minst ska man länka till hennes blogg ifrån sin egen....här hittar ni in till Tygbiten (klicka på hennes namn)

Ha en fortsatt trevlig dag - själv ska jag ut i solen och greja i vår trädgård. Det gäller och passa på idag för man vet inte när det ska regna nästa gång...fniss.
Kraaaam C

lördag 13 juni 2009

10 sanningar om mig - award

Mitt i Tingturas CC fick jag den här Awarden av Yoli men då hade jag inte tid att tänka på nått annat än scrapp...fniss men jag lovade att ta itu med den såå fort CC:n var över. Och så fick jag samma award av Anneli. Nu tjejer har jag äntligen tänkt klart på vilka sanningar ni ska fåå veta om mig....(ler)

A) first list 10 honest things about yourself - and make it interesting, even if you have to dig deep!
B) Pass the award on to 7 bloggers that you feel embody the spirit of the Honest Scrap.

Man ska alltså lämna 10 ärliga sanningar om sig själv.sedan skicka vidare awarden till 7 personer man tycker har en ärlig anda gällande skapandet

1. Idag fyller jag 39 år. Har väl inte nån egentligen åldersnoja men jag tycker alltid att det är jobbigare att fylla ojämnt än jämnt (vilket känns skönt inför de jämna 40 som kommer nästa år…fniss
)

2. Jag är överkänslig mot stress och har jag varit det sen jag ”gick in i väggen” hösten 1998. Min kropp reagerar negativt mot all stress även s k positiv stress som man har när man gör något man gillar. Såå när jag utsätter mig för stress är jag som en norsk blinkers fungerer - fungerer icke. (förlååt alla norrmän men den vitsen är såå bra som förklaring på hur jag fungerar)

3. Jag är barnsligt förtjust i Nalle Puh. Jag har samlat på mig böcker, stickers, böcker, glas mm med den lille goe nalle. Min faster suckade högt när jag i 30 års present önskade mig ett Nalle P-bädd set men jag sover fortfarande med min lille nalle under huvudet.

4. Jag ställer höga krav på mig själv i allt jag gör (hörs kanske att jag är stora syster…fniss)

5. Jag har en mild form av dyslexi såå om ni hittar stavfel här och där i min text beror det på att min hjärna och hand jobbar olika fort (ler). Min hjärna tänker fortare än handen skriver såå jag gillar inte att skriva brev för hand för då måste jag skriva om brevet 3 gånger innan jag är nöjd med resultatet…fniss (ja jag sa ju att jag ställer höga krav på mig själv) Därför skriver jag inte mina brev för hand längre…utan bara på datorn (där jag kan rätta utan att det syns i brevet)

6. Jag är ett hopplöst förtjust i kakor, tårtor, efterrätter, glass och choklad vilket syns på min figur (som idag drar ett par storlekar större än originalet)

7. Jag har svårt för att sätta gränser och att säga nej. Men jag tränar på det såå nån gång hoppas jag att kunna säga nej utan att få en klump i magen….fniss.

8. Jag är en riktigt stuge-katt (går ogärna ut när det är kallt och regnigt) Brrr!!!!

9. Jag är egentligen en riktig nattuggla men sen vi fick barn har jag tvingats inse att jag inte orkar sitta upp på nätterna och gå upp vid 6 snåret såå numera går jag i säng vid 24-tiden.

10. Är trots min ålder fortfarande mer barn än vuxen – älskar att hoppa i vattenpölar, blåsa såpbubblor, måla med fingrarna och annat barnsligt (hade min rumpa inte varit såå stoor hade jag gärna åkt rutschkana med mina tjejer
)

Såå det var 10 sanningar om mig nu lämnar jag vidare den här awarden till följande 7 personer: (öhm..det blir ett par till för jag kunde inte välja...fniss)

Momoffvie
Tygbiten
Zozzo87
Nanna76
Millami
Cajsasmamma
Car
Ina66
Minne


Jag ska fira min födelsedag på resande fot (det blev hastig och lustigt bestämt igår) men innan dess ska vi äta en goo frukost och sen ska jag inom den lokala pysselshoppen och köpa på mig ännu en Tingtura stämpel (håller tummen för att den finns kvar!!). Fniss vet redan vad jag får i paket för jag har ju själv valt ut det men hellre det än en massa saker jag inte vill ha.
Hoppas solen lyser på er idag.
Kraaam C

torsdag 11 juni 2009

Ett födelsedags kort

Igår fick jag pysslat ihop ett födelsedags kort till min far som fyller år idag (Grattis!). Lovade ju att pyssla lite med mina andra stämplar efter CC:n och ett kort kommer jag i alla fall att kunna hålla det löftet på för jag är hopplöst förälskad i mina Tingtura stämplar...fniss.

Men idag får ni se JordgubbsBus ifrån Skogstokiga. Blev sååå förälskad i den här lilla jordgubben och fast jag hade svårt att komma på kort att använda honom på fick han flytta hem till mig. Men två idéer på kort med honom på har jag fått och det här är den ena (fick en ny igår när jag pysslade ihop kortet och om jag hinner ska jag pyssla till den i helgen). Jag har tagit bort jordgubbsblommorna som jordgubbarna ligger på och döljde de ojämna jordgubbarna med en banderoll (tror jag det heter) ifrån Stämpelboden. (ska föreställa ett marsipanband som man skriver namnet och åldern på) Grattis-stämpel ifrån Tingtura blev en ram på min egen färgade bakgrund. Allt är färglagt med distresser på det här kortet.

Till gräddtårtan har jag använt mig av ett embossat papper (köpte en embossa-dies när vi var inom Pema i söndags). Tårtan har jag satt på 3D-kuddar för att få lite djup i kortet. Tårtan blev lite föör vit tyckte jag men med lite röda glitterlims prickar löste sig det problemet...fniss.

Tack till er som grattade oss på bröllopsdagen...jodå maken blev glad för sitt kort (även om han redan sett det när jag pysslade ihop det). Angel(Dolliver jag har inte glömmt bort mitt RAK-kort till dig...går bara och väntar på att fylla år (på lördag) såå jag fåå lite fler Tingtura stämplar sen ska jag sätta igång med det kortet.
Önskar er alla en sköön dag
Kraaaam C
Ps: Kan inte lååta bli och säga det....JAG VANN (jiippi!!!) med min altrade spiit-flaska som jag gjorde till Tingturas CC (glömt hur den såg ut...klicka HÄR så kommer du till det inlägget) Ds:

måndag 8 juni 2009

Grattis gubben på vår bröllopsdag (ett kort till Yolis dekorations utmaning)

För ett tag sen gav Yoli/YooReen 10 personer chansen att vara med i en dekorations utmaning - hon lottade ut 10 dekorations kit som vi skulle skapa LO:s eller kort med. Jag hade turen att komma ibland de 10 första som antog utmaingen och fick följande kitt hem på posten.

Utav mitt kitt har jag skapat ett kort till min make, på vår 7-åriga bröllopsdag(som är idag) såå GRATTIS på dig gubben för du har ju redans sett kortet men att jag skulle skriva om det i min blogg får bli min överraskning till dig idag...hihihi. Hur jag tänkt när jag skapade kortet: Jag har utgått ifrån texten ifrån Inkido (köpt hos Stämpelstudion) för vi hade just den här sången på vår bröllop så den kunde jag ju inte låta bli och köpa när jag sååg att den fanns. Jag tyckte att Tingturas Par som kramas passade bra ihop med texten och såå valde jag bakgrundpappret utifrån att det fanns växt-delar i det och temat på vårt bröllop kom just ifrån handgjorda papper med växtdelar i sig.
.

En närbild på texten, Tänk alla famnar - Åsa Jinder. Men ni ser även den lilla gröna fjärilen och bling stenarna som var i dekorationskitet.


På de vita blommorna som följde med kitet har jag stämplat med texten och lilla prick-cirkeln(Tingtura) och sen chalkat kanterna med brunt. Jag delade den blå tygblomman på mitten för att få till samma stil som jag får på mina vik-blommor. Blombradsen fick en blingsten i mitten och här satte jag även den biljett som fanns med i kittet.

Den nedre blomman är gjort på samma sätt som övre. Här satte jag fast de två tagsen med den bruna pärlflossen och stämplade dit en textstämpel från Tingtura. Den lilla bruna kanin-bradsen gömmer sig lite bakom blomman och fick även hålla pärlflossen lite på plats.


Det var det hela för idag. Jag har fortfarande inte pysslat något för just nu är det hus-visningar som gäller för hela slanten men med lite tur ska jag få till ett födelsedags kort och börja på det personliga RAK-kortet den är veckan...idéerna sitter i huvudet så jag ska bara skapa dem också...hihihii.
Ha en bra dag
Kraaaam C

fredag 5 juni 2009

BlogCandy inne hos Angel/Dolliver

Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag tagit en paus efter förra veckans intensiva CC-scrappande - kände att jag behövde få tillbaka suget lite innan jag börjar pyssla igen.
Men tills dess får ni lite annat att titta på...
Som den här BlogCandyn som Angel/Dolliver just nu lottar ut i sin blogg - fram till den 21/6-09.
Man kan allt som allt ta 3 lotter i detta lotteri. 1 lott - kommentera i inlägget, 1 lott - blogga om candyn och 1 lott om man lämnar efter sig en roligt historia.
Hoppas ni som tittar in får en bra dag/kväll/natt beroende på vilken tid på dygnet ni går bloggrunda...hihihi
Kraaam C

tisdag 2 juni 2009

Morsdag kort och vinnaren i RAK-utlottningen

Ni slipper inte undan mina Tingtura figurer riktigt än....hihihi men jag har lovat mina andra stämplar att jag ska ta fram dem och leka lite med dem nu när CC:n är över.
Det var ju mors dag i söndags så idag tänkte jag visa upp kortet jag gjorde till min mamma som dessutom var mitt bidrag till Tingturas månadstävling (april måndad) som de har inne i bloggen

På det här kortet ville jag ha med lite bus och kul (för min mor gillar sånt lika mycket som jag). Idén till kortet kommer ifrån mina Tingtura stämplar...japp det är oftast så jag kommer på en idé - utgår ifrån stämpeln-stämplarna och sen blir det ett kort av det. Till det här kortet har jag använt...

Flicka med blommor (Katrin) som jag målade med ProMarks i somriga färger. Tyckte hon skulle stå i gräset, så då fick Gräs&Blomma-stämpeln komma fram ur pärmen. Tog bort blomman på det ena gräset (för på skissen satt det en blomma uppe och en nere) För att göra blomman lite roligare målade jag den bortklippna blomman i samma färger och satte ovanpå den andra (har sett andra göra så med fjärilar). Syns lite dåligt men det är guldigt glitterlim i blommans mitt.

I det här hörnet avände jag mig av en gemblomma jag köpt på Panduros rea (nått år men inte använt innan) - satte en röd blingsten i mitten. Humla och text stämpel (Tingtura) och bokstäverna är utstansade med min "lilla groda" (Cuttelbugen)...du ser mer av dem på nästa bild

I gräset, utan blomma, satte jag dit grodan som sitter i Prinsessan Lovisas famn Idén tog jag ifrån Cajsa inne på Tingturas forum...där vi Tingtura fans hänger även när det inte är CC.

Jag hänger på en tråd inne på FamiljeLiv med och där har vi våra egna små utmaningar. Hade inte tänkt och ställa upp den här gången p g a CC:n men så kände jag för att göra något lite enklare mitt i alla stora projekt (rensa huvudet lite) så jag pysslade ihop det här enkla kortet till min egen mormor (för jag hade redan gjort klart korten till min mamma och svärmor)
Kraven på utmaningen var följande: Ett mors dag kort och vi skulle använda blommor, brads och band/spets.
Hittade det här växt-pappret ibland pappren jag köpt/fick i julklapp till InkyWings jultävling. Chalkade kanter och satte dit både band + spets och så ett gäng blommor o blad (jag fick i min vinst ifrån Zozzo) och så förståss brads. Några i silver med smycketdelar och några i bara lila för att matcha blommorna.

Eftersom den enda mamma-stämpel jag har är en Till Mamma-stämpel använde jag mina alfabet på det här kortet och skrev på Mors dag eftersom som kortet skulle till min mormor.


Idag har jag och flickorna haft lottdragning och den som vann RAK:en (som jag lottade ut eftersom jag passerat 5000 besökare) var.....(ja ni kan säkert läsa mina "kråkfötter" själva)....
...Angelica/Dolliver
Grattis tjejen till ett personligt Cyllan kort och lite dekorationer som kommer med posten såå fort jag pysslat klart ditt personliga kort.

Ha det gott tills vi "ses igen"...för nu håller jag en liten paus i både scrappandet och bloggandet
Kraaam C
Ojaa...titta inom Yoli/YooRees blogg och rösta vet jag - ni ser säkert varför när ni tittar in.....(ler riktigt stoort)

måndag 1 juni 2009

Nya bilder på CC-kort och ett omgjort kort

Efter att ha suttit och irriterat mig på bilderna på detta alster läänge så jag fixade till kortet (dekoraionen lossnade igår när jag skulle ha dit det återanvända) och fotograferade om det ute i dagsljuset sååå nu ska jag skriva om mitt inlägg som jag gjort klart igår när jag upptäckte att jag missat ett måste på Material-utmaingen inne på Tingturas CC och fick leta fram något återvunnit och sätta dit (och då blev ju bilderna fotade i inneljus med blixt...usch säger jag bara...fniss)

Kraven till denna utmaning var följande. Vi fick inte använda mönstrat papper men skulle använda stämplar, kladdig färg (akryl), något som inte är scrapmaterial egentligen och så något återvunnet.
Jag började göra en bakgrund till detta kort i lördags kväll men när jag skulle stämpla på det upptäckte jag att det inte gick så det var bara att börja om på nytt....en kasserad distressad bakgrund och sadelgjort (tror jag det stavas) fick plockas fram och på det kladdade jag vit akrylfärg. Sen stämplade jag med...

....liten cirkel, liten prickcirkel, text och smal katt (tror jag den heter) - alla stämplar ifrån Tingtura. Har även stämplat på själva kortet med liten prickcirkel för jag tyckte det skillde för mycket i färg mellan den och min bakgrund.

Till dekoration har jag vikt 3 blommor, gjort ett eget hjärta av silvertråd som jag satte två rosa glaspärlor i och så ett kugg-hjul ifrån vår gamla äggklocka samt prickiga band och lite rosa bling-stenar både här och i andra hörnet på kortet.

Känner ni igen tjejen med paketet tro?? Det är tjejen ifrån mitt snabb-scrapkort som fått ett helt nytt kort att sitta på. Stämplade en egen bakgrund med grattis-stämpeln (Tingtura) i många färger, chalkade kanten och ritade dit sömn-linje.

Rosa och rött prickigt band och en blå-turkos blomma blev extra pynt till den lila blomman från förra kortet och så flicka med paket (Tingtura)

Nu mina blogg-besökare ska jag hååålla en scrap-paus för det känns i huvud-knoppen att jag scrappat en hel vecka. Förutom alla alster till CC:n har jag även pysslat ihop två andra kort till två andra utmaningar. Meen det kommer ändå att hända saker i min blogg för jag har fått en 10-sanningar om dig utmaning som ska göras och så har jag lite icke visade kort som kommer. Lottningen av RAK:en kommer troligen in under morgondagen...vi hann inte dag och nu ska jag med gå ut i sooolen och njuta sommar-väder.
Haa det gott
Kraaam C