fredag 27 november 2009

Julkort/tags med småå stämpelmotiv

Nu lägger jag in mina ScrappTorget alster i min egna blogg ocksåå...så ni som redan sett dem får väl bluunda (hihihi).

Idéen till det här kortet fick jag inne hos Muffin. Hon hade gjort ett liknade kort men hon hade dekorerat sina fyrkanter med små stämpelfigurer och andra dekorationer. Själv blev jag sugen på att använda mina Mini-Bus som jag köpte hos Skogstokiga i somras. Men istället för att dekorera de "tomma fyrkanterna" skrev jag GOD JUL med stickerbokstäver i lite glada färger. I år hade jag inte tid och handla julpapper eller annat till min julkort tillverkning men jag fick köpa 3 julkorts kit inne hos Altheas Mix för gubben min och det är därifrån alla mönsterpapper kommer ifrån som ni kommer att se på mina julkort...så det blir kanske inte alltid typiskt Cyllan stuk på korten men det var kul och utmana sig själv och skapa med sånt jag inte själv valt.

Det här kortet är egentligen ett mini-kort men för att ni ska se det bättre har jag valt och ha en stor bild på detta och det andra mini-kortet jag har gjort för det är ju på mini-kort som småå stämpelmotiv passar bäst (eller??)
Textstämplarna jag använt som en ram på fyrkanten kommer ifrån Tingtura. Blev så glad när jag hittade hörnstämpeln och kom på att man kunde göra egna rama med de här stämplarna och visst blev det fint?? Gillar Mini-Busen med julhälsningen så han fick pryda även detta kort.
För att piffa till kortet lite ritade jag en ram med min favorit-linje med vit penna.

Jag har fått hålla igen lite på min pysselshopping i höst p g a vår flytt men när October Stamps åter öppnade med 50% rabatt kunde jag inte låta bli och shoppa på mig lite nya julstämplar (ler).
Katten med luvan var ju bara ett måste till min katt-stämpel samling och att han dessutom är skapad av Dr Nina var bara ett plus. Även texten kommer ifrån October Stamps.
Det här mönsterpappret var det enda jag hittade i mappen jag grävt fram i min flyttröra. Det är ett reapapper ifrån Panduro. Gissar att ni ser rosettern som katten fått runt halsen...tyckte han skulle va lite julfin,fniss.

En av mina enkla Tags har ni redan sett i förra inlägget....här kommer den andra. Ibland är det såå skönt och bara skapa för det är kul och den här tagen var verkligen bara kul och göra.
Stämplade med Stämpelbodens text-stämpel direkt på tagen, chalkade kanter och fäste ett rutigt band med häftklamrar. Ett tips är och vika in ändarna på bandet snyggt där bak eftersom de kommer att synas. Katten kommer ifrån en av mina Penny Black stämplar som egentligen har tre katter i en rad (alla med luvor) men de går jättebra o dela på som man får tre små motiv och sånt gillar jag (ler).

Nått jag gillar med stämplar är att man slipper skriva själv (jag gillar inte min handstil och tycker oftast att det blir ful om jag själv skriver...hihii). En GOD JUL stämpel ifrån Stämpelboden och "önskar" ifrån Tingtura blev min räddning på baksidan av tagsen.

*****

Igår fick jag gjort ännu ett julkort men jag har inte kunnat fotografera det för jag har glömt och ladda batteriet till min kamera. I helgen är det julstöök som gäller i vår familj - lussebullar, pepparkakor och vörtbröd står på schemat i morgon och om jag har tur får vi även gjort Leilas goda saffrans skorpor som är såå goda att ha till glöggen.
Gillar ni utlottningar såå tycker jag ni ska göra ett besök inom ScrappTorget på söndag för dåå...nä nu säger jag inte mer lite hemligt ska det allt va...fniss.

Ha en skön helg
Kraaam C

onsdag 25 november 2009

Snart är det jul....

...och i vanliga fall har jag för lääänge sedan planerat julklappar, köpt kalenderljus och sett till så våra julgardiner är tvättade mm inför 1:a advent men i år har all min tid och ork gått till att flytta och renovera i vårt gamla hus såå jag har glömt bort att det blir jul i år också (huups!). Men nu är vi i alla fall klara med vårt gamla hus såå nu kan vi lägga krutet på vårt nya i stället och se till och fåå julfint här. Till och med maken är pigg på att få upp julsakerna i år (något han aldrig annars är ...fniss).

Som ni kan förståå att det blivit lite si och såå med julkorts tillverkningen i år. Jag har lyckats få till två julkort än så länge men det ligger fler färdig målade motiv och väntar på att jag ska göra kort av dem - vilket kommer att ske för nuu vill jag ha bort min pysselröra ifrån tv-rummet så vi kan göra julfint där inne med.


Men lite är gjort och det mesta får ni se i en annan blogg idag - men en liten tag sparade jag till min egna blogg. De här var mest kul och göra eftersom den inte krävde såå mycket tänk ifrån min sida *ler*. Grunden är en färdig grå tag som jag köpt på Panduro. Stämplade text-stämpeln från Stämpelboden med röd distress direkt på tagen. Den lilla tomten köpte jag på OctoberStamps rea och där har jag även köpt texten "med en önskan om...". Dekorerade tagsen med ett smalt rutigt band och en röd blomma med en rosaprickig brad -enkelt men snyggt enligt mig *ler*

Vill ni se mer julkort/alster ifrån mig får ni klicka er vidare till ScrappTorget för där visar jag resten av de fåå saker jag fått gjort i år.

Ha en fortsatt bra dag
Kraaam C

onsdag 11 november 2009

"Hej tomtegubbar...."

Även om det bara är den 11 november såå är det snart mycket snart dags och tänka på tomtar, julmat och julklappar (jag fattar inte var hösten tagit vägen...som vanligt rusar dagarna förbi i illfart...fniss).


Nää det är inte jag som målat den här härliga tomtetavlan utan min vän Anneli och hon lottar ut den som BlogCandy för att fira att hon i dagarna kommer att passera 10.000 besökare.
Har du inte varit inne hon Anneli och tittat innan så tycker jag ni ska klicka er dit och vill ni även vara med i utlottningen av tomtetavlan hittar ni infon om hur man deltar inne hos Anneli.

Ha en fortsatt trevlig dag
Kraaam C

söndag 8 november 2009

Hurra för alla pappor!!!

Idag är det ju Fars dag och pappan hemma i vårt hem fick paketer och teckningar snyggt upplagda på en liten barnstol, för döttrarna fick för sig att det var hans födesedag..såå grattis pappa! (ler).
Min egen pappa (och svärfar såå klart) får som vanligt trisslotter av oss i Farsdags present för det är ju tanken som räknas (ler) och i år gjorde jag två slipskort som vi stoppade lotterna i...så då fick de även den traditionella Farsdags slipsen.

Såå här blev slipskorten (det gröna fick min pappa och det bruna fick svärfar).
Hur jag gjorde mina kort?? Jo jag började med att göra en stomme i cardstock (mått: 30.5x8cm som jag vek 5.5 cm från ena kanten och 12.5cm från andra kanten.) Sen letade jag fram mönsterpapper som jag tyckte passar till slipsar...ja som ni ser tycker jag att slipsar ska vara brokiga (tyvärr hade jag inga roligare papper i min samling så dessa fick duga). Se till och gör själva mönsterpappret lite större än stommen runt om och lääängre längst ner för att klippa till en slipsspets där.

Här ser ni cardstock stommen...den gick mer i mina färger (ler). Eftersom mönsterpapprena inte hade samma mönster på båda sidorna klistade jag på en bit av samma mönster på baksidan. Detta gav själva slipsspetsen lite mer stadga också.

På framsidan rundade jag till kanten på ovandelen av kortet. Klippte till en "slipsknut" av den del cardstock som blev över när jag gjorde stommen och klistrade på samma mönsterpapper som till slipsen på den. Chalkade kanterna och ritade dit sömnkant.

Innan jag fäste mönsterpappret på stommen satte jag dit tre band som jag fäste mellan stommen och mönsterpappret med dubbelhäftande. Dekorerade med en svart knapp och skrev texten med min dymo. Klipte itu texten och satte bokstäverna en och en för jag tycker det blir lite coolare.´

Fäste den korta biten av stommen (5.5 cm) på ena sidan så det blev en fika att stoppa in lotterna i. Dekorerade med en bit mönsterpapper.

Om en stund ska vi fira våran pappa med blåbärspaj och vispad grädde...mmmums!
Hoppas ni har firat alla pappor i ert liv såå de känner sig lite ompysslade idag.
Ha en fortsatt trevlig söndag
Kraaam C

fredag 6 november 2009

Plötsligt händer det...

...som de säger i Trisslotts reklamen. Idag ska jag ääntligen visa upp mitt spillbits kort

När jag skapade min personliga LO och Halloween korten fick jag en del material över och av det gjorde jag detta spillbits kort. Inget märkvärdigt alltsåå men ibland är det både kul och skönt att bara skapa för skapandet skull. Färgladde en extra Tobias (som katten ifrån DoodleFactory heter) när jag ändå satt och målade motiv till min LO. Textstämpeln kommer ifrån Tingtura. Tyckte den sura katten och texten..."missmatcha" varandra rätt coolt

Jag snyggade till kissen Tobias kalsonger med lite svart glitterlim...vilken kille vill inte blinga lite? (ler)

***************************


På tal om trisslotter såå visar jag upp en annorlunda fars dag slips inne på ScrappTorget idag...e du nyfiken såå klicka dig vidare på länken här

Ha en sköön helg
Kraaam C

måndag 2 november 2009

Alla helgons dag - LO

Ännu ett ScrappTorg alster...för som det är just nu i mitt liv hinner jag bara med måsten...tyvärr.

Jag tog på mig och skapa något på temat Alla helgons dag och eftersom jag inte tyckte att ett kort passade så bra på det temat fick det bli en LO om vår katt Sofia som vi fick avliva i fjol p g a sjukdom. På Alla helgons dag pyntade vi hennes minnesplat och tände ett gravljus.
Jag utgick ifrån fotot ifrån Sofias minnesplats men eftersom vår skrivare inte ville ge mig ett snygg foto i färg provade jag och skriva ut fotona i svart-vit istället men då försvann det vackra och stämningsfulla med ljuset...tills jag kom på att jag kunde lägga delen av ljuset i färg ovanpå det svartvita foto.
Jag ville att min LO skulle vara stämningsfull och romatisk och så provade jag på att använda ett helt mönsterpapper som bakgrund. Repade till kanten med min kant-skärare (eller vad det ny heter...fniss) och chalkade med brunt.

Jag klippte till ett hjärta på frihand i cardstock. Färgade in det med röd och rosa distress och la på ett lager crackle accent (krackelerande lim) och lät hjärtat torka innan jag virade silvrig ståltråd runt. Kom på att hjärtat blev allt för rött för min LO så jag la på ett lager Chestnut roan distress ovan på allt och torkade bort överflödig färg.

Romanisk stil för mig är mycket blommor men jag får erkänna att det är inte riktigt min grej och sätta på mååånga blommor på ett alster så den här blomuppsättningen var en ordetlig utmaning för mig. Den sovande kissen (Stämpelboden) målade jag i disteresser så att den skulle se ut som våran Sofia.

Stämplade samma textstämpel (InkyWings) flera gånger med brun stämpelfärg.


Och så kunde jag inte låta bli och testa och göra revor i pappret och en snabb variant av korsettsnörning (jag satte häftklamrar i ställer för öljetter och band) och här fäste jag papperna med en säkerhetsnål och i den satte jag ett liten smyckeshänge.

Det har rykt i min shoppinfinger igen...fniss. Fick ett mail ifrån October Stamps om att hon forstätter och sälja ut sina stämplar till 50% och det kunde jag inte motståå. Så snart dimper det ner lite nya jul/dr Nina stämplar i min brevlåda och det bästa är att de är klara att använda...yeeaaa! Så nu har jag inga ursäkter till att inte göra åtminstånde ett julkort...fniss. Och jag såg att AltheasMix har gjort jul-korts kit...i samma stil som det jag fick i Halloween kit så jag får nog *blinka med ögat* lite extra i kväll när maken kommer hem...fniss.

Ha en bra dag
Kraaam C